Skip to content

Вреди или не на лаптоп батериите пълното им изтощение?

Живеем в свят, в които технологиите са неизменна част от ежедневието на всеки от нас. Ето например все по-голям става броя на хората, които предпочитат и използват лаптопи вместо настолните компютри. Мисля, че не е нужно да обяснявам защо е така. Предимствата в полза на лаптопа са не едно или две, но най-голямото е неговата мобилност, която се дължи на техните литиево-йонни лаптоп батерии. Те са основната причина, която позволява на лаптопите да работят в продължение на няколко часа, без да са включени към захранващата мрежа. Това позволява на потребители да ги използват навсякъде в планината, на плажа, в колата и на още много други места.

За да запазите за максимално дълго време работоспособността на вашите лаптоп батерии, вие трябва да сте наясно как да се грижите за тях. Най-важното нещо, което всеки собственик на лаптоп трябва да знае, е следното: Никога не трябва да ви става навик да изтощавате до край енергията на вашите Dell батерии за лаптоп, Toshiba, HP, Asus и други. Марката не е от значение, но е важно да запомните, изтощавайки до край вашите батерии, вие ще ги дестабилизирате и ще отслабите тяхната издръжливост. Поради тази причина почти всички нови модели батерии за лаптоп се произвеждат така, че те сами да се изключват, преди да достигнат предишния праг на изтощение.

Едва ли е тайна за някои, че тази опция може да се регулира от настройките на Windows 7 и Vista. Вие можете да регулирате на колко процента да се изключи лаптопа ви. За тази цел трябва да отсвирите Start-a и в полето Search program and files да запишете power, а след това да отворите Power Options. След това натиснете върху Change plan settings links, после върху Change advanced power settings. След това ще се отвори нов прозорец, като трябва да превъртите надолу докато не видите опцията Battery и накрая настинете върху Critical battery level. Там вероятно ще откриете, че вашата батерия е настроена сама да се изключва, когато й остават още около 5-10% живот. Ако желаете, вие можете да ги намалите или да ги увеличите.

Моят съвет е ако не е необходимо не променяйте тези настройки, за да може да се радвате повече време на мобилния живот на вашите лаптоп батерии. Ако ли не можете да се сдобиете с чисто нови и издръжливи батерии Dell от http://bateriya-laptop.com/батерия_лаптоп_dell_bg.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *