Skip to content

Как да получите достъп до данните на Samsung, ако екранът е счупен

Как да получите достъп до данните на Samsung, ако екранът е счупен

Дори ако екранът на вашия Samsung е спукан, все още имате достъп до данните му. За щастие все още е възможно да прехвърлите данни от повреден телефон към компютър с помощта на програма на трета страна. Първо, ще трябва да включите счупения си телефон, докато екранът все още работи.

Опции за възстановяване

Как да получите достъп до данните на Samsung, ако екранът е счупен - Autoplay

Ако екранът на вашия телефон Samsung е счупен, имате няколко опции за възстановяване на данни. Можете да опитате да копирате данните от счупения телефон на нов, като използвате функцията Samsung AutoPlay. Важно е обаче да се отбележи, че тази функция не работи за регистрационни файлове или съобщения. Работи само за мултимедия. За да направите това, трябва да активирате USB отстраняване на грешки.

След като следвате инструкциите, показани на екрана, натиснете и задръжте едновременно клавишите за захранване и сила на звука. Ще видите логото на Samsung в долната част на екрана. След това можете да извършите меко нулиране, като натиснете и задържите бутоните за захранване и сила на звука за 10 секунди. След това телефонът ще се рестартира.

Софтуерът за възстановяване на данни на Samsung ще ви покаже какви файлове могат да бъдат възстановени. Ще видите и изтрити елементи. И ще можете да изберете конкретни файлове от хранилището на вашия Samsung. Можете да възстановите данни от счупен телефон Samsung за няколко минути. Ако не сте сигурни как да продължите, можете да се консултирате с професионалист в областта.

Следващата стъпка в възстановяването на Samsung е да свържете телефона към вашия компютър. Това ще даде на вашия компютър достъп до вътрешната памет на вашия телефон. След като сте там, можете да копирате файловете, които искате да възстановите, на вашия компютър.

Използване на USB отстраняване на грешки

Как да получите достъп до данните на Samsung, ако екранът е счупен - USB

Ако сте счупили екрана на телефона си, важно е да знаете как да получите достъп до данните от телефона си през USB порта. Това е особено полезно за архивиране и възстановяване на данни. Освен това ви позволява да прехвърляте данни между две устройства. Можете да направите това, като активирате функцията за USB отстраняване на грешки.

За да активирате USB отстраняване на грешки на Samsung, трябва да имате Samsung акаунт и KIES. KIES е софтуерно приложение, което ви позволява достъп до файловете на вашия телефон. Освен това ви позволява да архивирате и възстановявате данни от вашия акаунт в Samsung. Можете също да опитате функцията AutoPlay, но това е само за мултимедийни и документни файлове. Ако телефонът ви има други данни, ще трябва да използвате друг метод.

След като активирате USB отстраняване на грешки, можете да свържете телефона си към компютър и да извлечете данни от него. Въпреки това, преди да можете да използвате USB отстраняване на грешки, телефонът ви трябва да е в използваемо състояние. Ако екранът е счупен, ще бъде невъзможно да се прочетат данните на вашия телефон. Може да е невъзможно да четете или записвате в паметта на телефона, но все пак имате достъп до информацията, съхранена в телефона ви.

За съжаление, понякога екранът ви се счупва внезапно. В този случай не можете да използвате режим MTP за възстановяване на данните на телефона. Ако това се случи, ще трябва да прибегнете до използване на USB отстраняване на грешки за достъп до данните на вашия телефон. Това е особено важно, ако сте потребител на Android. Това ще спаси вашите данни от загуба или изтриване.

Използване на външен дисплей

Как да получите достъп до данните на Samsung, ако екранът е счупен - външен дисплей

Ако екранът на вашия телефон Samsung е счупен, можете да получите достъп до данните на SD картата, като използвате външен дисплей. Възможно е да използвате външен дисплей със смартфони Samsung, но трябва да имате активирано USB отстраняване на грешки на телефона си. След това свържете устройството към вашия компютър и то трябва да го открие автоматично. Когато се свържете, ще видите раздел AutoPlay да се появява на екрана на компютъра. Щракнете върху него и след това изберете „Отворете папка за преглед на файлове.“

Ако вашият лаптоп няма външен дисплей, можете да използвате отделен монитор като основен дисплей, докато екранът не бъде поправен. За да научите повече за използването на външен монитор, проверете ръководството за потребителя на вашия лаптоп. Също така се уверете, че вашият външен монитор има поддържан порт.

Ако имате телефон Samsung със счупен екран, все още може да прехвърлите данни от него на вашия компютър. Ако включите устройството, докато екранът все още работи, ще можете да навигирате в телефона с помощта на мишка или адаптер за клавиатура. Можете дори да използвате приложение на трета страна, за да прехвърлите данните от счупения телефон Samsung към компютъра.

След като успеете да свържете компютъра си с вашия смартфон Samsung, ще видите контролен екран в стил Windows на вашия компютър. Тук можете да управлявате устройството с USB мишка и да архивирате данните в Google Drive или Dropbox. За да извършите този процес, трябва да свържете устройството към USB хъб или HDMI кабел към вашия компютър.

Що се отнася до смяна стъкло на Самсунг, винаги можете да разчитате на Mlgroup – един от най-предпочитаните сервизи за телефони в страната.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *