Skip to content

Как да смените дисплея на iPhone

Има различни начини да получите нов дисплей за вашия смартфон. Въпреки че най-очевидното място за закупуване е eBay, трябва да сте внимателни, за да сте сигурни, че съответства на вашето устройство. Когато пазарувате в eBay, не забравяйте да проверите дали частта, която купувате, е същата, която е доставена с вашето устройство, тъй като може да бъдете подмамени, за да купите неподходяща или неоригинална част, а да платите като за оригинална. Покупката от сайтове като Amazon и AliExpress също така е свързана със загуба на време за доставката, понякога е нужно мито, а самата куриерска услуга може да бъде скъпа. За това ви съветваме да потърсите български сайт, който продава самите екрани и предлага качествена и професионална смяна на дисплей на телефон. Така, щом посетите офиса на фирмата, предлагаща сервизни услуги за телефони в София, ще може да разчитата че в рамките на 24 до 48 часа вашия смартфон ще бъде ремонтиран.

За тази цел може да направите едно бързо търсене в Google на „смяна на дисплей на смартфон“, за да намерите специализиран доставчик и сервиз.

Смяна на дисплей на iPhone

iPhone 12 не се различава много от версия 11 като дизайн. За да поправите екрана, първо трябва да извадите батерията и SIM картата, след това да обърнете устройството с екрана надолу и да загреете външния ръб на стъкления екран. Ако не внимавате, може да повредите LCD дисплея, да обезцветите дисплея на телефона или дори да повредите бутоните или кабелите. В някои случаи ще трябва да го изпратите обратно на производителя, но при такава намеса от ваща страна ще загубите гаранциата.

Друг начин да поправите телефона си е да закупите нов екран. Въпреки че мобилните телефони имат по-здрави дисплеи от преди години, все още е възможно да изпуснете телефона си и да счупите дисплея му. След като това се случи, телефонът ви вече не може да се използва. За щастие, подмяната на счупен дисплей е и евтина и рутинна задача за повечето сервизи. Ако имате късмет, може да се окаже че дисплеят на вашия смартфон не е повреден, а е засегнато само стъклото. В много от случаите потребителите не разбират, каква е разликата между дисплей и стъкло. За тази цел най-добре се обърнете към професионален сервиз на телефони за диагностика и ремонт. Ако се намирате в района на София или околните села, можете да получите заместител на вашия счупен екран като се обърнете към MLGroup. Струва си да опитате, за да получите качествена смяна на дисплей на iPhone или която и да е друга марка смартфони и дори таблети.

Въпреки че подмяната на екрана на вашия iPhone обикновено е по-скъпа опция, тя може да бъде най-добрият избор при някои обстоятелства. Ремонтът може да не си струва парите, които харчите за смяна на екрана, или телефонът ви може да е толкова стар, че ремонтът да струва повече от стойността на самия телефон. Ако имате по-стар модел телефон, може да не успеете да намерите дисплей за него в близко бъдеще. Това е често срещан проблем, така че е важно да знаете най-добрия начин за отстраняването му.

Счупен дисплей или стъкло

Ако вашият сензорен екран се е спукал, вероятно ще трябва да купите нов дисплей за iPhone или друг смартфон. В много случаи смяната на екрана ще засегне само подмяна на стъклото, което по-евтино и като резервна част и като стойност на труда. Трябва да сте наясно, дали проблемът е наистина в екрана или в стъклото. Ако е последното, то по никакъв начин няма да се отрази на функционалността на устройството. Ако стъклото на телефона ви е спукано, той ще продължи да работи, а разходите за ремонт ще бъдат минимални.

Също така е важно да проверите дали дисплея е наистина засегнат, но това се проверява лесно. Ако има черти, петна или екрана не функционира, то със сигурност трябва да се обърнете към специалист за смяната на дисплей на iPhone или друг смартфон. Напуканите екрани няма да реагират на докосване и може да се наложи да смените целия екран. Счупеният екран ще ви попречи да използвате телефона си за известно време. Ако не сте сигурни, можете просто да попитате и да се обърнете с молба за поправка в местния сервиз за смартфони.

Ако се притеснявате за цената, помислете за закупуване на протектор за екрана. Протекторите за екран от закалено стъкло са най-евтиният начин да защитите телефона си. Предлагат се с ограничена доживотна гаранция и са страхотни за защита на телефона ви от агресивни действия, изпускания и удари, които да го повредят. Ако се притеснявате за щетите, протекторът на екрана е най-добрият вариант.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *