Skip to content

Таблети: Комуникация в социални мрежи

През 2012 година силата на интернет е нещо неопровержимо. Едно от доказателствата за това е вниманието, което организаторите на олимпийските игри в Лондон обърнаха на създателя на World Wide Web – сър Тим Бърнърс-Лий.

Естествено ние като потребители постоянно търсим все по-интересни и удобни начини да посещаваме интернет, а един такъв се оказва работата с едни от най-модерните компютърни устройства днес, а именно популярните таблети. Още с появата на бял свят на Apple iPad в блестящата презентация на вече покойният Стив Джобс стана ясно, че пред нас се случва поредната технологична революция.

Но защо употребата на таблети придоби толкова голяма популярност? На първо място естествено беше модата и технологичните маниаци, които не пропускат да си купят най-новата джаджа, за да не изостават в „технологичното въоръжаване”. Факта, че все още малко хора имаха подобно устройство само подсили интереса към него като опит да изразим своята неповторимост и уникалност.

С течение на времето, то много хора си дадоха сметка колко удобно и лесно е боравенето с таблети и така потребителите на тези чудесни устройства се множаха ден след ден. Постепенно и многото приложения, които можехме да употребим при тях си казаха своята тежка дума и днес продажбите на таблети в световен мащаб достига десетки милиони.

Макар Apple да павираха пътя за този тип устройства, то много други технологични гиганти също не изостанаха много и бързо пуснаха свои собствени версии на този продукт. Така например се появи и още един чудесен таблет Samsung Galaxy. Други компании, които също пуснаха свои версии таблети са DELL, Acer, HP и т.н.

Основните предимства на един таблет пред един лаптоп са неговата невероятно издръжлива батерия, която няма да ви кара да търсите контакт за зарядно цял ден, нещо, за което повечето достъпни лаптопи само могат да мечтаят. Естествено и високата преносимост на тези устройства имаше решаващ ефект, усилващ техните други предимства.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *