Skip to content

Какво да правите ако вашите лаптоп батерии откажат да се зареждат?

В днешно време почти всеки човек предпочита да работи на лаптоп, отколкото на обикновените настолни компютри и това е съвсем разбираемо най-вече, заради олекотения им дизайн и възможността да се използват на различни места, без да са ограничени в определени области. Лаптопите дължат това си мобилно предимство на техните лаптоп батерии, благодарение на които в рамките на няколко часа, безпроблемно вие можете да ги използвате навсякъде, където поискате.

Ако обаче батериите им са повредени, то лаптопите губят своята мобилност и не се различават особено от настолните компютри, тъй като, за да работят нормално, те трябва да са включени постоянно към захранващата мрежа.

В случай, че батериите ви започнат да се изтощават по-бързо от обикновено то има няколко възможни причини, както технически, така и дефектни платки. За да решите този неприятен проблем има два варианта или да хвърлите старите батерии и да ги замените с чисто нови от http://bateriya-laptop.com/ или да изпълните следните техники:

  1. Рестартирайте батериите. Понякога батериите да не правят хубав контакт с лаптопа, особено при движение, за това е добре да извадите батериите и след това отново да ги поставите на мястото им. 

  2. Заменете батериите. В случай вашите батерии не се зареждат правилно и след това не издържат и 5 минути без захранване, то много е вероятно тя да е постигнала оптималния брой цикли на заряд и разряд. В този случай пред собственици на лаптопи Toshiba има само един избор и той е да си закупят нови батерии за лаптоп от http://bateriya-laptop.com/батерия_лаптоп_toshiba_bg

  3. Проверете щепсела. Преди обаче да преминете към замяна с нови батерии е добре да проверите и изключите евентуални други неизправности, като например неработещ правилно щепсел. В повечето случай не си даваме сметка, че неправилното включване в контакта е основната причина за невъзможността за зареждане на батериите. 

  4. Следващото нещо, което трябва да проверите са захранванията на вашите лаптопи. Ако и те са наред и няма проблем при тях, значи трябва да си вземете нови батерии и да си решите проблема генерално.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *