Skip to content

Часовници Casio G-Shock еталон за здравина и надежност

Марката Касио разработва своя култов модел G-Shock за първи път през 1983 година. Техния първи модел G-Shock е DW-5000C-1A, този часовник е предназначен да издържа на удари и сътресения които никой друг часовник не може да понесе. С този модел Casio на практика осъществява една стара мечта на всеки един човек, да не се притеснява за своя часовник и да не го пази от случайни удари и сътресения. Но G-Shock не е само това, този модел часовник е и едно луксозно бижу, притежаващо уникален набор от екстри за голяма част от моделите си.

Ето и малка част от тези екстри: хронометър, таймер за обратно броене, барометър, компас и най – важното, G-Shock предлага здравина която никой друг модел часовник не предлага.

Търсенето на G-Shock през годините след 1983 непрекъснато расте и и през 1988 година, Casio вече имат на пазара над 200 модела часовници G-Shock. Разбира се тази модели през годините претърпяват различни видове промени но не и основната причина, поради която са създадени, а именно да се използват винаги и навсякъде.

Различните модели на G-Shock заради изключителната си здравина и надеждност се приемат изключително добре от полицията и пожарната служба в САЩ както и в други държави по света.

В стремежа на Касио за повече продажби те не спират да развиват модела G-Shock. В началото DW-5000C-1A е пуснат само като електронен часовник, но с годините модела търпи редица промени и заради желанието на клиента, Касио пускат на пазара и кварцов G-Shock със стрелки. Както останала част от гамата така и часовника със стрелки е приет изключително добре от клиентите на марката.

Благодарение на конкуренцията в спорта Касио разработва и пуска специална серия изключителни часовници, те са разработени специално за истински екстремни спортисти практикуващи спортове като дайвинг, гмуркане, пейнтбол, скейтборд, сноуборд и други. Тази серия е кръстена G-Line, тя съдържа в себе си абсолютно всичко за да допълни удоволствието на неговите собственици. За любителите на планината има вискомер, за екстремните колоездачи има хоронометър, има по нещо за всеки занимаващ се с екстремни спортове.

След казаното до тук за G-Shock ще отбележим че този модел часовници на Casio може да се намери и на изключително добри цени на Българския пазар. Цените на G-Shock стартират от около 140 лева и можете да бъдете сигурни че всеки лев даден за този конкретен модел на Касио няма да отиде на вятъра. Напротив, Casio G-Shock ще ви служи дълго време без никакви проблеми. Така че ако ви предстой покупка на часовник и търсите здрав и качествен часовник, погледнете G-Shock, може би това ще бъде вашия часовник.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *