Skip to content

Защитете вашето бебе от ухапване от комари и други насекоми

Пролетта и лятото са двата сезона, които ни позволяват да прекарваме повече време със семейството на открито. Да сте навън, особено привечер означава, че сте изложени на атаките на всички хапещи насекоми. Ако пък имате и бебе, тогава нещата стават доста по-сложни, тъй като подуването на кожата и сърбежът са най-малкото, с което се разминавате. Както сигурно ви е известно съществуват доста болести пренасяни от насекоми, като западно – нилска треска, енцефалит, малария и други. Ето защо трябва да предпазите вас и вашето бебе от ухапванията на насекомите.

На първо място, не водете бебето си на места, където има много буболечки и комари. Местата със застояла вода обикновено предоставя благоприятни условия за развитието на комарите. Другите места, които насекомите обичат са езерата, горите, цветните градини и парковете.

Педиатрите препоръчват, родителите да използват репеленти срещу комари, които съдържат до 10% диетил мета толуамид (DЕЕТ), който един от най-ефикасните вещества за защита от насекоми. За бебетата също така могат да се потърсят и някой репеленти, които не съдържат това вещество, както и химикали като парабени, сулфати, фталати и други токсини, но въпреки това са доста ефикасни срещу паразитите. Такива са репелентите с естествени съставки като масла от мента, евкалипт, лимонена трева и други етерични масла.

Преди да излезете от дома си се уверете, че сте приложили достатъчно репелент върху кожата на бебето си, като избягвате местата, които са покрити от дрехите. Някой от веществата, съдържащи се в тези продукти могат да разядат тъканите или да ги обезцветят.

Облечете вашето бебе с памучни дрехи, които покриват по-голямата част от тялото му. Установено е също така, че светлите дрехи отблъскват комарите по-добре от тъмните. Не забравяйте да защитите и краката на бебето си чрез обуване на чорапи и / или обувки.

Избягвайте да излизате навън при здрачаване и на разсъмване, тъй като това са частите от деня, в които комарите са най-активни.

Не забравяйте, че трябва да използвате репелент след като сте изкъпали бебето си, или ако видите че то се е изпотило повече.

 

{loadposition koli4ki}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *