Skip to content

Видове винтове и професионални съвети за правилният избор

  • by

В много дейности от бита ще сметнем, че пироните са идеалните фиксиращи елементи. Но когато опрем до необходимостта от сериозно затягане, става ясно, че по-добри от винтовете няма да намерим.

Инвестирайте в най-добрите инструменти

Първото нещо, което искаме да ви кажем, че когато използвайте винтове, то предварително купете електрическа отверка. Инвестирайте за някоя наистина добра. Повярвайте ни,  придобивката ще ви се отплати многократно.

Идеи за фиксация и в какви случаи се прилага?

Винтовете могат да се затягат почти към всичко и се използват за различни материали, с изключение на бетон и тухли, при които са необходими друг тип инструменти. Може да използвате тънки медни винтове, с които да затягате дървени материли или при окачване на дървена врата.

Видове стоманени винтове

Най-често използвания материал за направата на винтове е стоманата (независимо дали обикновена или неръждаема) или месинг. Винтове от обикновена стомана се използват в ситуации, в които не са изложени на влага, като дъжд например, докато онези от неръждаема стомана могат да се мокрят, тъй като са застраховани от поява на ръжда.

Използвайте правилният винт!

Винаги трябва да сте убедени, че използвате правилния винт за дадена ситуация. Те се срещат в различни форми, дължина, размери и тегло. Също така, те са по-скъпи от пироните, които пък от друга страна бихме могли да използваме по-често, вместо да приспособяваме на сила някой винт с близък размер до този на пирона.

В заключение, винтовете са едни от най-добрите крепежни елементи, които можем да изберем. И стига да можете да си позволите, винаги инвестирайте в тези от неръждаема стомана.

Източник: Информационен център – ddrom.net 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *