Skip to content

Три съвета за инсталация на нов лаптоп

Всеки си има различен ритуал, щом си купи нов лаптоп. Едни инсталират всички програми, които им трябват, а други директно се хвърлят на игрите, които не са вървели на старата щайга
Преди да заемете с някое от тези действия, трябва да се заемете с някои други полезни действия, за да може новият ви лаптоп да работи като нов възможно повече време.

Премахнете излишните приложения
Производителите продължават да добавят много ненужни приложения към предварително преинсталираните лаптопи или сред драйверите на уебсайтовете си, или в приложените дискове.
Много от тези приложения само източват мощността на лаптопа и го затрудняват да работи на пълните си възможности, а и най-вероятно не ви трябват всички тулбари и пробни версии на всякакъв софтуер.

Ъпдейт на Windows
Когато извадите лаптопа и пуснете зарядното, трябва да направите е да обновите Windows-а. Естествено, преди да можете да го направите ще трябва да нагласите достъпа си до интернет. След като се свържете към нета, идете в Control Panel и изберете Windows Update, след което инсталирайте колкото се може повече от наличните обновления.
В зависимост от това колко време е бил лаптопът ви по стелажите в магазина или възрастта на инсталационният диск на уиндоус, който ползвате, ъпдейта може да се проточи от пет минути до един час. Някои ъпдейти вероятно ще изискват рестартиране на компютъра.

Ъпдейт на драйверите
Драйверите са това, което прави от лаптопа ви от обикновена кутия с Windows във високопроизводителна машина. Оптималният набор от драйвери зависи от спецификацията на лаптопа ви и от желанието ви да рискувате.
Принципно, е хубаво да инсталирате най-актуалните възможни драйвери за всичките си компоненти. Примерно, обновяването на драйверите за графичната карта обикновено коригира бъгове и подобрява представянето на платката. Без целия набор от драйвери за дънната си платка също може да не можете да изпълнявате елементарни действия. В случай, че когато сте инсталирали всички драйвери и пак срещате трудности, може да трябва да обновите и BIOS-a си.
Ако сте се навъртали около компютри достатъчно дълго време, е много вероятно да сте си имали работа и с нова версия на някой драйвер развалящ нещо, което допреди това е работило без сътресения. По тази причина някои хора предпочитат да си останат с тези, които работят и да не инсталират по-нови версии. Ако се натъкнете на лошо обновление, бихте могли да върнете старата версия или да изтриете новия драйвер и да сложите предния предния.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *