Skip to content

Сватбени покани

Очудващо е колко много хора могат да бъдат замесени в организирането на една сватба. Прекрасното събитие осигурява работа за фотографи, аранжори на цветя, сватбени агенти, кетъринг-служители и дори и уеб дизайн на специалисти.

Дизайнът на сватбени покани е едно от най-креативните полета на принт дизайна. Талантливите дизайнери дават всичко от себе си, за да сътворят невероятни и вдъхновяващи покани. Може да се каже, че тук няма правила. Можете да играете с шрифтовете, размерът, материалите, с които са изготвени картичките. Важното е да са висококачествени, грамотни и да ви харесват.

Както във всичко останало и тук си има някакви тенденции. В последните години изключително популярно е т.нар. използване на типографско третиране, което да е основната черта на дизайна. Тези оформления обикновено смесват няколоко вида шрифтове, обикновено старинен стил. Включват и богато украсени графични линии и интересни форми на думите. Ефектът е препратка към старите, романтични филми.

Друг хит в изработката на сватбени покани е предлагането на цял сет от печатни материали за улеснение на клиента. Към самите покани могат да се добавят RSPV картички, програми за сватбения ден, картички с благодарности, упътващи карти към ритуалната зала, църквата и ресторанта и много други неща, стига да се подхожда с въображение.

Ако сте добър и креативен художник/артист/дизайнер, сватбените покани могат да бъдат изрисувани. Двойките, които встъпват в брак могат да харесат идеята поканите им да са персонализирани с карикатура например.

Уникалната опаковка също е от голямо значение за сватбените покани. Ако клиентите имат приличен бюджет, опитайте се да вложите творческа мисъл и в това, как ще са представени самите покани. На снимката можете да видите как сватбените покани са пъхнати в отворени консерви, например. И това е един от хилядите варианти, които можете да изберете или измислите. Ако всеки гост на сватбата донесе поканата си, тя може да бъде закачена на сватбения автомобил и той съвсем да придобие “Just married” вид.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *