Skip to content

Слънчеви колектори – топлината от слънцето се грижи за вашите финанси

Писнало ли ви е от високите сметки за електроенергия? Чудите се как да ги намалите?

Има как и то благодарение на новите технологии, които се произвеждат. Едни от тях например са слънчевите колектори. Те са съвременна технология, която потребителите тепърва разучават и използват. Предимно слънчевите панели се ползват за топлене на вода за ежедневни нужди, като тази топлина идва от слънцето. Те абсорбират слънчевата радиация и я трансформират им в енергията, която ние използваме постоянно. Съставени са от тръби с 2 слоя стъкло, като покритието им е специално. Първия слой допуска преминаването на 97% от слънчевата радиация, която прониква до втория слой на стъклената тръба. Благодарение на този си начин на работа, както и на останалите си много добри свойства, слънчеви панели са сред най-харесваните колектори за топла вода по цял свят.

Слънчевите колектори са много добро решение относно високите разходи за електроенергия. Те не зависят от повишаването на цените на електроенергията като им трябват само 20 минути след като са огряти от слънцето, за да имате по всяко време с топлинна енергия. ЕМДЕ Солар е компания с дългогодишен опит, намираща се е сред водещите в сферата на проектиране, продажба, доставка и монтаж на соларни системи за топла вода. Тя е вносител и разпространител на колектори с високо качество, произведени от международно утвърдени производители. Най-харесваните и употребяваните колектори са с термосифон и с “Heat Pipe” тръба.

При вакуумните слънчеви колектори с “Heat Pipe” технология, главната им част е вакуумната тръба. Тези колекторни системи са особено резултатни и доходни, заради значителния процент усвоена слънчевата енергия, както и на отчетени малки топлинни загуби.

Другият вид вакуумни колектори с термосифон работят с помощта на основното свойство на горещата вода, която при нагряване, теглото й се понижава и тя инстинктивно се изкачва в до контейнера. Така водата циркулира от колекторите до водосъдържателя.

За да научите повече подробности и полезни факти за двата модела колектори вижте тук – http://www.emde-solar.com/%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%BB%D0%B8.

Колекторни панели са изгодно капиталовложение, което се възвръща няколкократно след това. Колкото повече ги използвате, толкова по-бързо ще се изплатят, а разходите Ви за електричество значително ще се съкратят.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *