Skip to content

SEO услуги

В наши дни влиянието на Интернет се увеличава с всяка изминала минута. Хората постоянно търсят в широката мрежа информация и нуждата от бърз достъп до Интернет е огромна.  Точно поради тази причина всеки бизнес има нужда да присъства в Интернет и по-конкретно да присъства на първите места при търсене на продукти или услуги в търсачките. 

За да популяризират един фирмен или корпоративен сайт в Интернет професионалистите в областта на Интернет маркетинга предлагат голям брой SEO услуги, услуги за профеждане на PPC кампании, оптимизация за социални мрежи и други. 

Идеята на всички тези неща е да се осигури голям трафик от хора към фирмения сайт и така услугите или продуктите, които се предлагат там да станат достъпни за потреблението, съответно да се привлекат нови клиенти. Нека разгледаме на кратко какво представляват SEO услугите и какво представляват останалите начини за маркетинг в мрежата.

SEO услугите включват вътрешна оптимизация на един сайт. Това е оптимизация на структурата, навигацията на менютата в сайта, създаване на тематичен контент/съдържание, изграждане на вътрешни връзки, добавяне на тъй наречените мета данни и други. След като бъде завършена вътрешната оптимизация се прибягва до външната или Link building-а. Това е един съществено важен процес в който се създават голям брой връзки към Вашия уеб сайт. Именно тези входящи връзки определят до голяма степен позицията на един уеб сайт.

Другите методи за Интернет маркетинг са оптимизацията за социални медии или популяризирането на сайтовете в тези медии. Това става чрез създаването на фен страници и приложения за привличане на фенове и посетители.

PPC кампаниите се провеждат, за да осигурят допълнителна видимост за всеки уеб сайт. Сайт, за който е стартирана такава кампания се появява в специално поле за спонсорирани връзки, което е разположено над страницата с натурални резултати при търсене (това са резултатите от направените SEO услуги за сайтовете).

Много фирми задължително стартират PPC кампании, освен че поръчват и услуги за SEO за своя сайт. Идеята на това е да се осигури голям трафик към един сайт, като сайта се покаже два пъти на една страница при търсене – единият път ще се покаже в полето на спонсорираните връзки и един път в страницата с натурални резултати. Важно е сайтът да бъде на първите позиции при търсене, защото те се радват на най-голям трафик от страна на Интернет аудиторията.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *