Skip to content

SEO оптимизация на сайт – принципи

Интернетът е мощен рекламен инструмент, чрез който дори и най-малките уеб сайтове могат да участват в онлайн бизнеса. Ключово значение имат условия, като добрата SEO оптимизация и мястото при търсене в Google. Но как да вдигнем даден сайт по-напред в SERP? Какви са методите за оптимизация и SEO? В текущата статия ще се опитаме да дадем отговор върху тези проблеми, свързани със SEO.

Тайната на популярните търсачки, като Гугъл, е че броят на колко места в световната мрежа се съдържат тематични връзки към конкретен Интернет сайт. Най-вече по този сигнал се изчислява позицията на уеб сайта при търсене. Заедно с връзките, в съвременните търсачки за позиционирането спомагат и някои други фактори, като архитектурата на сайта и популярността му в социалните мрежи. Задачата на един оптимизатор е симулирането предимно на описаните положително влияещи фактори.

Най-важното, което ще ви трябва, е да си направите добър Интернет сайт с добра архитектура. Това ще рече отделните страници да са изработени на валиден xHTML source, най-добре е HTML5. Важно е да се наблегне и новите семантични тагове. Структурирането на Вашия Интернет сайт също по възможност трябва да е логическа. За предпочитане е плоска логическа архитектура, тя е значително по-лесна за индексиране. Благодарение на това всички страници ще се позиционират много по-добре. Форматът на URL адресите също е от голямо значение. Те по възможност трябва да са йерархично разделени по папки, завършващи с “/”.

Абстрахирайки се от структурирането, успехът на нашия уеб сайт зависи много и от неговото съдържание. Квалитетното и любопитно четиво ще увеличи престоя на посетителите в уеб сайта. Алгоритмите за търсене ще имат предвид това. Качественото съдържание се случва да привлича и връзки. Линковете са може би сред най-съществените фактори, когато говорим за ранкване. Следствието е – правете сайтове за хората. Зачитайте утвърдените стандарти и ако изградите полезен ресурс, то той ще се ранкне благодарение на всичко това.

По-подробна информация, свързана със SEO оптимизацията, е възможно да потърсите от някой SEO blog.

 

{loadposition seo}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *