Skip to content

Съвети и професионална козметика за лице за здрава и красива кожа през зимата

Зимният сезон се характеризира с ниски температури и сухите ветрове. Това е причината нашата кожа да бъде по-чувствителна, склонна към засушаване, зачервяване и поява на обриви. Вие ще трябва да предпазите кожата си от тежките екологични условия (ниските температури и ниска влажност), като използвате висококачествена професионална козметика за лице. Тези фактори лишават кожата ни от естествен липиден слой, а това я прави по-чувствителна, суха и раздразнена. Ето няколко практични съвета за това как да се грижим правилно за кожата ни през зимата.

  • За красива и здрава кожа е добре да избягвате използването на сапун. Вместо това използвайте мек препарат, с които да почиствате лицето си.

  • Използвайте само хладка вода, когато се миете, тъй като много горещата вода изсушава и дразни кожата за това е добре да я избягвате, ако искате кожата ви да бъде здрава и красива.

  • Ако кожата ви се изсушава прекалено много е добре да използвате козметика Basic dry skin, която ще я хидратира и ще регулира нивото на себума.

  • Добре е да използвате и овлажняваш крем за ръце.

  • Използвайте интензивен овлажнител веднага след като излезете от банята, тъй като абсорбцията в този момент е най-силна. Овлажнителят ще предпази кожата ви от изсушаване при ниски температури и ветрове и по този начин ще поддържа естествената защита на кожата.

  • Употребата на слънцезащитна козметика е абсолютно задължителна. Не забравяйте, че ултравиолетовите личи проникват в земната атмосфера и в облачен ден!

  • Пийте много вода през целия ден!! Хидрат себе си отвътре! Водата е много важна, за да бъде кожата ви здрава и красива.

  • Защитете устните си с балсам или мехлем за устни. Балсамът за устни овлажнява и защитава устните, като ги предпазва от дехидратиране и напукване.

Ако следвате поне част от тези съвети и използвате качествена козметика за лице можете да сте сигурни, че кожата на лицето ви ще запази здравия си и красив вид през цялата зима.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *