Skip to content

Саниране и топлоизолация

 Сигурно сте чули за нарастващия интерес към ремонтните дейности по саниране и топлоизолация на панелни жилища, а дори и на цели сгради. Това се оказва все по-засилваща се тенденция, от която хората се възползват, за да повишат енергийната ефективност на своя дом.

Процесът по саниране е доста по-сложен от този за топлоизолация и включва редица дейности за цялостното модернизиране на сградата, а респективно и на вашия собствен дом. Сред най-популярните елементи при едно саниране са: ремонт на покриви, подмяна на ВиК и електрическа системи, подмяна на дограмата, използване на електроуреди от по-висок енергоспестяващ клас, а също така и самата топлоизолация, както вътрешна, така и външна топлоизолация.

При саниране можете да намалите загубата на енергия с 80-90% в зависимост от разположението на вашия дом. Все пак това си остава един доста скъп и сложен процес, за който не всички са готови, както психически, така и финансово. Доста по-разпространен е най-силния компонент от гледна точка на енергийно спестяване – вътрешната и/или външна топлоизолация. Той също струва доста на едно средностатистическо българско семейство, но благодарение на факта, че се оправдава своя разход за период между 3 и 5 години, тази услуга е широко ценена и търсена днес.

Естествено най-големия проблем, с който можете да се сблъскате тук е докато търсите подходяща фирма за топлоизолация, която да сложи такава и на вашия дом. Само в София има десетки фирми, предлагащи подобна услуга, така че изборът ви трябва да е много внимателен, за да не съжалявате после.

Проучете фирмата за топлоизолация, която възнамерявате да наемете, разберете какво мислят за нея бившите й клиенти, разровете за допълнителна информация в интернет, настоявайте за използването на качествени материали, като помолите да ви бъде обяснена причината да се работи с именно този, а не с друг материал. Вниманието сега може да ви спести наистина много грижи за в бъдеще, както и огромна сума пари.

{loadposition pokrivi}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *