Skip to content

Различни методи за отпушване на канали

Във времената, когато съвременните съоръжения за отпушване на канали още не са били популярни, за да се върши тази дейност по някакъв начин, са се използвали по-прости уреди като специална тел, апарати, които са се задействали на ръка или устройства от типа на  винчовете. Апаратите, с които се работи на ръка, са актуални и в момента, но се смятат за непрофесионално оборудване. Пропуските на тези уреди са, че те не са в състояние да премахват многото напластени нечистотии в каналите. Спорно е дали все още се намира подобна тел, с каквато работят те, но за сметка на това в специализираните магазини има спирали и телове с форма на шина, които са източени до десет метра. Всеки, който желае, би могъл да работи с подобни инструменти у дома си, но трябва да се внимава да не би някой от материалите да  заседне в канала, понеже ще се наложи намесата на специалисти по отпушване на канали.

В случай, че след преминаване на спиралата през задръстения участък проблемът си стои, може да се прибави телен накрайник  и действието да се повтори. Ако пък до засегнатата зона може да се достигне от различни места, добре е инструмента да се пъхне през едното и да излезе от другото място. На върха му може да се постави парче плат за по-качествено изчистване. Разбира се, на спиралата биха могли да се сложат всякакви накрайници, стига  да не заседнат в канала. Ако това все пак ви се случи, ще се наложи да потърсите професионална помощ..

Още едно затруднение би могло да се появи при домашното отпушване на канали- голяма грешка е пъхането на нещо масивно в проблемното място , с което да се натиска или блъска, защото канала се съсипва. В такъв случай ще трябва да се свържете с майсторите в отпушване на канали  Ние предлагаме качество и бързина в работата си, както и: помощ при задръствания, различни поправки и  канализационни строежи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *