Различни методи за отпушване на канали

May 14, 2012 at 14:57

Във времената, когато съвременните съоръжения за отпушване на канали още не са били популярни, за да се върши тази дейност по някакъв начин, са се използвали по-прости уреди като специална тел, апарати, които са се задействали на ръка или устройства от типа на  винчовете. Апаратите, с които се работи на ръка, са актуални и в момента, но се смятат за непрофесионално оборудване. Пропуските на тези уреди са, че те не са в състояние да премахват многото напластени нечистотии в каналите. Спорно е дали все още се намира подобна тел, с каквато работят те, но за сметка на това в специализираните магазини има спирали и телове с форма на шина, които са източени до десет метра. Всеки, който желае, би могъл да работи с подобни инструменти у дома си, но трябва да се внимава да не би някой от материалите да  заседне в канала, понеже ще се наложи намесата на специалисти по отпушване на канали.

В случай, че след преминаване на спиралата през задръстения участък проблемът си стои, може да се прибави телен накрайник  и действието да се повтори. Ако пък до засегнатата зона може да се достигне от различни места, добре е инструмента да се пъхне през едното и да излезе от другото място. На върха му може да се постави парче плат за по-качествено изчистване. Разбира се, на спиралата биха могли да се сложат всякакви накрайници, стига  да не заседнат в канала. Ако това все пак ви се случи, ще се наложи да потърсите професионална помощ..

Още едно затруднение би могло да се появи при домашното отпушване на канали- голяма грешка е пъхането на нещо масивно в проблемното място , с което да се натиска или блъска, защото канала се съсипва. В такъв случай ще трябва да се свържете с майсторите в отпушване на канали  Ние предлагаме качество и бързина в работата си, както и: помощ при задръствания, различни поправки и  канализационни строежи.