Skip to content

Рак на простатата – стандартно и природно лечение

Рака на простата е заболяване, което се характеризира с развитието на ракови клетки в простатната жлеза. Лечението на рак на простата включва: лъчева терапия, химиотерапия, хормонална терапия и хирургична процедура. Метода на лечение зависи от възрастта на пациента, етапа на болестта и препоръката на лекаря.

Видове лечение на рак на простатата:

– Китайска медицина – това без съмнение е един от различните методи в сравнение с общоприетите терапии. Често споменавано като традиционна китайска медицина /ТКМ/, това лечение на рак на простата се основава на древни философски учения. Традиционната китайска медицина устройва програми за лечение, като хармонизира състоянието на духа и тялото на пациента. Има осем раздела на ТКМ, които включват: масаж, акупунктура, китайски билкови лекарства, китайски ястия, Чигун /дишане/, тай чи и Китайски бокс, Фън Шуй и китайска астрология. Осемте вида на традиционната китайска медицина, както и повечето други лекарства за рак на простата, се използват за облекчаване на болката, свързана със заболяването, както и лекарство за странични ефекти, свързани с общоприетите методи за лечение на рак.

– Билколечение е холистично лечение на рак на простатата с лечебните свойства на растенията и растителни екстракти. В състава на най-популярните билкови лекарства са включени жълт кантарион, лимонов сок, зелен чай, мед, грейпфрут, еквалипт и др. Билколечението е разпространено в много страни. Освен това нови изследвания установяват, че подправки като къри и куркума, когато са смесени със съставки като кресон, броколи, брюкселско зеле, карфиол, къдраво зеле и ряпа, забавят развитието на раковите клетки при гризачите.

– Традиционното лечение на рак на простатата се контролира от членовете на медицинска комисия, заедно с физио-терапевти, психолози и медицински сестри. Обикновено лечението на рак на простатата е обект на интензивни проучвания. Хормонална терапия и лъчетерапията са типични методи за лечение. Премахването на тестисите, чрез хирургична процедура, известна като орхиектомия е друго традиционно лечение на заболяването. Съществуват две широко разпространени хирургични процедури за справяне с рака на простатата. Това са радикална простатектомия и трансуретрална резекция на простатата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *