Skip to content

Радиоуправляемите играчки и ползите за детското развитие

Веднага след като се родят, децата вече започват да проявяват интерес към различни играчки.

За хармоничното им развитие ще ви е необходим цял арсенал- коли, настолни игри, комплекти за рисуване и много други. Радиоуправляемите играчки обаче са от особено значение. И вероятно всяко дете мечтае за такъв подарък.

Радиоуправляемите играчки и ползите за детското развитие от играта с тях

Радиоуправляемите играчки несъмнено ще бъдат полезни за децата. Наистина в почти всяка играчка, като част от играта, има принцип на развитие. Някога нашите прадядовци са навивали колело с пръчка и така са развивали своята ориентация в пространството, координацията и логиката си.

Днес съществува богата гама играчки – радиоуправляеми коли, роботи, танкове, самолети, хеликоптери и кораби, които имат за цел да окажат благоприятен ефект върху развитието на емоционалната сфера и мисленето на детето.

Радиоуправляеми хеликоптери

Радиоуправляемите хеликоптери много приличат на оригиналите и развиват не само фините двигателни умения на детето, но и пространственото му мислене. Дори за възрастен човек в началото е много трудно да контролира квадрокоптер или хеликоптер, тъй като това изисква концентрация на вниманието и сложни координационни действия с двете ръце.

Радиоуправляеми автомобили

Играта с радиоуправляеми автомобили също развива умения за пространствена ориентация и разбиране за това как да се изчисли правилната траектория.

Още в ранна възраст личните качества започват да се формират у децата – например, много е важна способността да се намери изход от трудни ситуации. И тук радиоуправляемите играчки могат да помогнат, защото те допринасят за развитието на концентрацията на вниманието при извършване на сложни маневри, развиват логическото мислене и, което е не по-малко важно, желанието за победа. Развиват се фините двигателни умения на ръцете – нужно е постоянно да се следи и коригира посоката на движение на моделите.

Освен това с всичко това децата изпитват неописуема наслада – представят си, че са пилоти на самолети, капитани на кораби или участници в автомобилни състезания.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *