Skip to content

Работно облекло за автомонтьор

Висококачествените и правилно подбрани дрехи за автосервиз осигуряват безопасни и комфортни условия за работа на специалистите. А това от своя страна се отразява на качеството на предоставяните услуги, което привлича клиенти и увеличава приходите на компанията. Но за да направите правилния избор, трябва да знаете изискванията за тази униформа.

Работните дрехи трябва да са:

  • Издръжливи и надеждни. Устойчивостта на работното облекло на механично натоварване ще осигури необходимото ниво на защита за живота на работника и неговото здраве.
  • Ергономични. Комфортът се постига чрез използването на свободна кройка, анатомични стрели, многофункционални джобове, мрежести материали за вентилация, светлоотразителни елементи и др.
  • Не пропускащи вода и мръсотия. Ето защо работното облекло за автосервиз се шие от тъкани със специални импрегнации. Най-често използваният е масло-водоотблъскваща обработка, която предпазва от проникване на нефтопродукти, масла и вода в тъканта, но не нарушава нейната дишаемост.
  • Устойчив на често пране. Постоянният контакт на работниците с масла и греси изисква системна грижа за работното облекло.
  • Сезонна. Необходими са два комплекта: лятна работна униформа – дишаща и хигроскопична и зимна работна униформа с добра топлоизолация.

В зависимост от извършваната работа работните дрехи за автосервиз, могат да бъдат както следва:

За майстори. Тази категория работници общува с клиенти по-често от други, така че те трябва да имат най-представителната униформа.

За автомеханици. Могат да бъдат оборудвани с устойчиви на замърсяване панталони и якета, гащеризони или полугащеризони. Престилка, изработена от плат с подобрено импрегниране, може да ги предпази от големи замърсители.

За автомивки. Облеклото им трябва да предпазва колкото е възможно повече от влага, домакински химикали и петролни продукти.

За склададжии. Като униформа тези работници могат да носят дрехи, които предпазват от общо промишлено замърсяване.

Естетично и добре подбрано работно облекло за автосервиз, наред с качеството на обслужване, е показател за професионализма на фирмата. Клиентите ценят и двете характеристики на всеки доставчик на услуги.

Източник: Онлайн магазин за работни облекла

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *