Skip to content

Профилактика на тръбите и канализацията

Най-добрият начин да си спестите обаждането на квалифициран водопроводчик е като извършвате редовна профилактика на каналите и тръбите, обслужващи вашият дом.

отпушване на тръби и каналиДобре е поне веднъж годишно да правите профилактика на цялата канализация, за да не ви се наложи после да се занимавате с отпушване на канали. По този начин ще избегнете по-големи нарушения в целостта и нормалното функциониране на ВиК системата.

Най-често проблемите се появяват около местата, където тръбите се свързват една с друга и там се натрупват огромно количество боклуци и налепи. При подобни случаи е добре да използвате многожилен проводник с намалена гъвкавост (стоманизирана тел), а понякога е добра идея и използването на химически препарати за отпушване на канали.

При възникнал дефект на някоя от частите ще ви се наложи да ги подменяте, но вероятно не ви се занимава с цялата тази досадна процедура и за вас предпочитаният вариант е да потърсите опитен водопроводчик, който да се справи със ситуацията, предотвратявайки едно по-късно негово идване за отпушване на канали.

Имайте предвид, че понякога при подобен тип ремонти се отделят вредни газове, който могат да се окажат изключително вредни за хората работещи по водопроводната инсталация. При евентуален ремонт на водопроводната ви инсталация е важно новите тръби да със същият диаметър и да се запази техният оригинален наклон за да не възникнат нови проблеми произтичащи от това.

Ако все пак причината за запушване на тръбите често се появява на едни и същи места е добре да проучите проблема, за да не ви се налага постоянно да отпушвате канали и да звъните на водопроводчик по-често, отколкото е нужно.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *