Skip to content

Природосъобразно лечение на рубеола.

Рубеолата е силно заразна вирусна инфекция, която се среща най-често при децата. Първоначалните симптоми на рубеола са чувство на умора, раздразнителност, повишена температура, хрема, непоносимост към светлина и др. Обичайните проявления на тази инфекция са червен обрив, който се появява на челото и лицето, а след това по врата и краката. Обривът обикновено продължава около три дни. Тази инфекция се появява по-често през пролетта и зимата.

Полезна информация за заболяването можете да намерите като кликнете тук: 

http://problem.framar.bg/%D1%80%D1%83%D0%B1%D0%B5%D0%BE%D0%BB%D0%B0

Рубеолата е силно заразно състояние, което се разпространява по въздушно капков път. Инкубационния период на инфекцията обикновено отнема от петнадесет дни до три седмици. Заболяването се диагностицира от три симптома: повишена температура, лек обрив, подутини зад ушите и близо до тила.

Въпреки, че това може да бъде общо заболяване, обикновено няма сериозни последици, освен когато това се случи в началото на бременността. Тогава инфекцията може да предизвика аборт, умствена недостатъчност или малформации в плода. Жени, които не са били жертва на това заболяване в детството си е необходимо да се ваксинират преди да забременеят.

Природосъобразни методи за лечение на рубеола.

–          Листа от ниим. Тази билка се поставя в стаята на заразен с рубеола човек, тъй като тя действа като антисептик и освежава въздуха. Предотвратява разпространението на инфекцията;

–          Ехинацея. Тя повишава ефективно имунната система и се използва като превенция при инфекции;

–          Масло от чесън. Прилага се върху засегнатите зони, за да се предотврати инфекцията;

–          Елеутерококос и женшен. Тези билки са общо тонизиращи за възрастни и подобряват устойчивостта на организма към инфекции;

–          Шафран и змийски корен. Това са билки, които помагат за ускоряване на оздравителния процес. Препоръчва се ежедневен прием на чай от тези растения;

–          Еквалипт и мащерка. Тези билки могат да се дават на деца. Те имат мощно противовъзпалително и антисептично действие.

На хората, които страдат от рубеола се препоръчва да консумират храни богати на Cu. Това е химичен елемент, който се съдържа в храни като водорасли, бадеми, авокадо, како, зърнени храни, гъби, миди, стриди, сушени плодове и др.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *