Skip to content

Правила при избора на дамски чанти

 • by

pravila-damska-chantaДамската чанта е един от най-важните и популярни женски аксесoари. Те я носятсъс себе си навсякъде – на работа, на разходка и дори на дискотека. Но като всяка друга част от облеклото не е толкова просто да избереш. Защото чанта подходяща за вечерен тоалет не е подходяща за спортна дреха или делови костюм. По надолу ще ви запозная с няколко малки хитрости които ще ви помогнат в избора.

 1. Основното правило е: Тя няма да е просто един красив аксесуар а също така ще съхранява всичко необходимо за вас-мобилен телефон, портфейл, минимално количество козметика, огледалце и т.н. Обаче не се увличайте и с размера, защото от красив аксесоар тя може да се превърне в обикновена пазарска чанта.
 2. Ако не сте сигурни за цвета, тогава най-добре подберете по-неутрални тонове. Ако имате обувка в ярък цвят като червено например, то тогава една чанта в същият цвят би била напълно подходяща. Не се бойте и да експериментирате тук, защото като добавите ярка чанта и обувки към обикновен тоалет ще ви направи по зашеметяваща.
 3. Размера на чантата вече го споменахме, но да не забравяме и нейното тегло. Тя ще ви съпровожда почти навсякъде. Поради тази причина не трябва да ви причинява дискомфорт с нейната тежест и ви е неудобно да я носите на рамо или в ръка.
 4. Искате да си купите чанта за повече от един сезон? Тогава е необходимо да изберете чанта от натурална кожа, в краен случай от еко кожа, но не го препоръчвам последното. Чанта от плат и кадифени чанти или от други меки материали подхождат за един сезон.
 5. Ако искате чантата да ви служи дълги години то тогава си изберете такава с класически форми и цветове, които никога не излизат от мода и с тях винаги ще изглеждате елегантна и стилна
 6. Качеството на чантата това може би е един от най-важните показатели за избор, който трябва да отчетете при покупка. Обърнете внимание на следното:
 • Шевовете да са гладки и без стърчащи конци.
 • Известна марка-това е гаранция за доброто качество на чантата
 • Когато избирате чанта от еко кожа обърнете внимание на материала и миризмата му. Чантите от лош материал миришат на бензин и не издържат на ниски температури.
 • Чантата от истинка кожа, не може да е твърде евтина.
 • Подплатата трябва да е от устойчив материал като найлон например.

Грижа за дамската чанта:

 • Кожената чанта, трябва периодично да се почиства с влажна кърпа, сле което да се намаже с безцветен крем или крем които е в нейният тон. И сле малко повече от половин час я почистете с суха кърпа от мека тъкан.
 • Велурените чанти е необходимо периодично да се почистват с специални приспособления за велур. Такива се продават в големите вериги магазини.

Успешни покупки, дами!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *