Skip to content

Power Point презентации

Програма за създаване и представяне на презентации.Тя обаче е създадена така че освен за конкретното си приложение има и много допълнителни възможности, подобни на Microsoft Word и Exsel.

 1. Заглавна лента заедно с трите бутона
 2. Лента с Менюта
 3. Лента с инструменти Стандарт, близка с тази от предните приложения.
 4. Лента форматиране
 5. Най отдолу – лента за състояние
 6. Поле за задаване на въпроси
 7. Бутони за изгледи ,долу в ляво 3 бутона
 8. Панел за скица или слайд
 9. В средата: Панел за слайдове в развитие,под него поле за бележки и в дясно панел за задачи.

Да преминем към създаването и разработка на бизнес презентации. Съществуват общо взето три основни начина за създаване на презентации.

 1. Метод с предложено съдържание – Използва се съветникът  Auto Content Wizard-много мощен и лесен начин,за създаване на презентации. Включва система от въпроси и отговори.С негова помощ, чрез последователни диалогови прозорци, на които се отговаря на зададените въпроси ние избираме желаните възможности. Проблема е че все пак има външна намеса и не всичко е изцяло наше дело.
 2. Метод по готови шаблони,като нейното съдържание на презентацията се допълва на ръка. Този тип е близък до метода с предложено съдържание но с малко по ограничени възможности.От друга страна ние можем да добавяме към дадените шаблони и други, взети от различни източници включително Интернет уеб сайтове и други онлайн източници на съдържание и информация.
 3. Празна презентация-при която имаме създаване на празен слайд и опростено съдържание – New-Blank-Presentation

Диаграми в презентациите

Диаграмите са графичен образ на данни, който превръща редове и колони от информация в нагледни изображения. С помоща на тези диаграми можеме да определиме тенденциите на развитие, да добавяме цвят и по този начин нагледно да добием представа за процесите които текът и от там да направиме по верни изводи. Технология на създаване на една диаграма.

 1. Създаване на таблица с данните за диаграмата. За да бъде една диаграма правилно създадена, до нея трябва да присъства и таблица с данни.
 2. Избор на необходимата ни за конкретната ситуация диаграма

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *