Skip to content

Полезни съвети при нужда от пътна помощ

Рано или късно това се случва дори на най-предпазливите и насочени към поддръжката шофьори: колата ви се разваля на пътя.

Ако усетите проблеми с автомобила и сте на път, опитайте се да насочите автомобила си отстрани на пътя и включете аварийните светлини и намерете безопасно място за паркиране на автомобила. Като цяло дяснaта лента на пътя е най-доброто място за спиране. Когато паркирате, не забравяйте да натиснете аварийната спирачка и да завъртите колелата си надясно. Това ще попречи на колата ви да се търкаля назад.
Да потърсите помощ е следващата стъпка. Ако имате пътна помощ чрез вашия застраховател или друга организация, незабавно се свържете с тях и изчакайте да пристигнат с помощ. Ако нямате пътна помощ, можете да потърсите в интернет за фирми за.
Ако трябва да напуснете автомобила си винаги излизайте от колата си от страната на пътника (ако сте успели да спрете надясно) и винаги се уверявайте, че пътят е чист, преди да излезете.
Ако колата ви се повреди в оживен район – или не можете да я изведете изцяло извън потока от трафик – може да искате да използвате триъгълници, за да сигнализирате.

Напомняне за авариен комплект

Един от най-важните елементи, които винаги трябва да имате в автомобила си, е аварийният комплект. Той трябва да бъде разположен на място, където е лесно достъпно. :
• Крик и гаечен ключ, с които се чувствате комфортно при работа
• Комплект за първа помощ и пожарогасител
• Основни инструменти като отвертка
• Закуски и вода
• Вериги за гуми, одеяла и лопата (за лошо време).

Катастрофите в автомобила са неизбежен факт от живота – но въпреки това можете да сведете до минимум опасностите и главоболието, които те представляват.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *