Skip to content

Подценяваната, но незаменима батерия за лаптоп

Хората са едни от най-адаптивните същества на земята. Още от праисторията ние сме се учили, адаптирали и развивали. Всяко ново изобретение толкова бързо и лесно бива внедрявано в ежедневието, че имаме чувството, че винаги го е имало и без него не можем.

Да вземем портативните преносими устройства например. Можете ли да си спомните последният път когато сте видели човек без мобилен телефон? Джиесемите вече не са лукс, а са просто важна част от нашият забързан и мобилен живот. Лаптопите увеличиха човешката продуктивност в пъти. Преносимите компютри вече са в основата на днешната технологична ера. С възхода на лаптопите дойде и възхода на един от най-важните фактори, които позволяват тази мобилност – лаптоп батерия. Тя е образно казано „сърцето“ на тази модерна технология, дава и енергия когато сме в движение. Независимо от това какви са хардуерните и софтуерните характеристики на вашият лаптоп, ако батерията „падне“, а вие нямате захранване наблизо, резултатът е един – ставате неефективен.

Въпреки важната роля на лаптоп батерията, много често тя е недооценена от клиентите, ползващи преносими компютри. Докато при покупката на лаптоп се обръща голямо внимание на скоростта на процесора, рам паметта и хард диска, почти всеки един клиент пренебрегва характеристиките на батерията – нейният химически състав, капацитетът и, броят клетки и, дори марката. Всички тези неща могат да окажат голямо значение за времето, през което един лаптоп може да работи.

Когато купувате преносим компютър, вие инвестирате значителна сума в хардуер и софтуер. Очаквате покупката ви да се амортизира след няколко години, може би от 3 до 5 години. Лаптоп батериите обаче имат живот 12-15 месеца, след което капацитетът им започва да намалява и се налага много често да бъдат презареждани. Самият лаптоп започва да не отговаря на динамиката на работният ден. В този ред на мисли, не е нужно да си купувате нов лаптоп или постоянно да се налага да го ползвате включен към мрежата, тъй като тогава той става просто един настолен компютър – решението на проблема е много лесно … купете си нова батерия за лаптоп. Тя не е скъпа инвестиция, а благодарение на нея ще можете още дълго време да ползвате компютъра по предназначение. bateriya-laptop.com е директен вносител на всички марки батерия за лаптоп-Siemens, Benq, Fujitsu, Asus, Acer и други. Всеки един продукт е с гаранция 6 месеца, фактура, дълъг живот и най-ниската цена в България, а като подарък, Вие получавате безплатна доставка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *