Skip to content

Подобрете производителността на градината си, като добавите торове

Всеки човек трябва да се храни за да живее. Без редовни доставки за организма на нишесте, протеини и други хранителни вещества всеки би загинал. Растенията имат различен механизъм, те използват въглерода, водорода и кислорода от въздуха и водата в почвата за да си набавят захари и скорбяла. С помощта на няколко прости химически елемента от почвата, растенията произвеждат всичките аминокиселини, протеини, витамини, ензими и др.

Всички почви имат запас от тези жизненоважни химически съединения известни, като растителни хранителни вещества. Те идват от минералната част на почвата (пясък, глина и т.н) и от хумуса, който съдържа паднали листа, мъртви корени и др. Когато почвата се използва за земеделие баланса на веществата бива нарушен. Някои елементи в почвата намаляват по-бързо отколкото могат да се възстановят по естествен начин.

В най-голяма степен това се отнася за три ключови елемента азот, фосфор и калий. Те са необходими в големи количества, за да могат растенията да растат бързо. Основният източник за набавяне на тези елементи е чрез торове. Те добавят така необходимите елементи без да се променя хумусния състав на почвата. Един добър избор за вашата градина или нива са торовете АминоКвилант, които могат да се прилагат, както чрез капково напояване, така и чрез почвено наторяване.

Когато избирате определен вид торове винаги трябва да сте наясно, за какви растения ви е необходим, какъв е състава на почвата, за кое време на годината ви трябва и т.н. Едно от златните правила е никога да не предозирате съставката над това, което ви се препоръчва на етикета. Това може да доведе до нежелани последици и да има негативен ефект върху вашите растения. За да сте по-спокойни и сигурни е добре винаги, когато ползвате някои нови и непознати за вас торове, да правите тестове върху малка част от растенията ви, за да видите как ще им подействат. Ако всичко е наред можете спокойно да ги приложите върху цялата си продукция.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *