Skip to content

Нетрадиционни отрови против хлебарки

Колкото повече се опитвате да унищожите гадните хлебарки, толкова повече те се заинатяват и не искат да ви оставят да живеете на спокойствие. Причината е, че се адаптират бързо към различните видове отрови, с които ги пръскате и докато вие си мислите, че ги умъртвявате, те се радват, че им осигурявате десерта след вечеря.

Вече сте толкова отчаяни, че сте готови да прибегнете до всякакви нетрадиционни отрови против хлебарки. Борбата с тези вредители е толкова изтощителна, че всички средства ви се струват разрешени. И те, разбира се, са. Стига да не вредят на вашето здраве.

Хляб и бира

Не, не ви караме да сключите примирие с хлебарките и да ги поканите да гледате заедно мача. Това е просто един по-нетрадиционен метод да унищожите тези инсекти. Накисвате няколко парчета хляб в бира. След това ги нареждате по обичайния маршрут на отвратителните хлебарки и чакате. Те първо ще се напият, а после ще измрат.

Неодстатъците на този вариант са, че цялата къща ще мирише на бира, ще оплескате пода, а точно вашите хлебарки може да се окажат въздържатели. Наистина, не е ли по-добре да се обадите на ДДД фирма да решите проблема?

Нафта

Не, не. Няма да горите вредителите като еретици. Проучете кои са любимите маршрути на гадините и ги залейте с нафта. Сипете нафта в канализацията, в пукнатините на стените. Така веднъж завинаги ще се отървете от хлебарките. По същия начин много успешно се унищожават и мравки. Намирате мравуняка, наливате нафта в него и сте готови.

Недостатъците на тази нетрадиционна отрова против хлебарки са много сериозни. Най-малкият проблем е, че всички помещения ще миришат на нафта. Най-големият, че опасността от пожар нараства хилядократно.

Трябва да сте много отчаяни, за да рискувате. По-добре е да потърсите професионална помощ, вместо да излагате на опасност здравето, живота и имота си.

Биологична отрова

Тя е съвсем ново оръжие за унищожаване на хлебарки. Съдържа само биологични организми и активни субстанции, извлечени от биологични организми. Това са предимно феромони от хлебарки, както и вирус-унищожител на хлебарки (PfDNV).

Отровата се залага в помещенията. Лакомите вредители ядат от нея и вирусът прониква в телата им, активира се и разрушава клетките и заразява тези хлебарки, които не са вкусили от отровата. 

Според проучванията инсектите започват да измират след третия ден. До 7 дни умират 88,87% от вредителите, а до 15 дни – абсолютно всички.  

Винаги можете да експериментирате с нетрадиционни отрови против хлебарки. Не забравяйте все пак, че всяка лудост си има граници. Помощта, която може да ви окаже една ДДД фирма не крие рискове за здравето ви и е най-ефективна. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *