Skip to content

Нещата, които не трябва да правим по време на бременност.

Нищо не може да направи живота толкова деликатен и хората толкова грижовни, отколкото една бременност. Вие искате да направите всичко възможно за създаване на здравословна среда на вашето бебе.

Когато говорим за неща, които не трябва да правите, когато сте бременна, ние ще покрием всички възможни аспекти, засягащи бъдещите майки. Те ще включват фактори като храна, начин на живот, навиците на околните и др. Медицински специалисти от “Фрамар” са публикували материали в здравния портал, които ще ви предоставят полезна информация относно начина ви на живот по време на този деликатен период от живота на жената.

Какво не трябва да се яде по време на бременност?

Първото нещо, което трябва да се знае е да не се подлагате на диета. Хранете се здравословно. Не яжте прекалено много или твърде малко. Никога не дръжте тялото си дехидратирано. Избягвайте билки като босилек, магданози и канела. Сурови яйца по време на бременност може да доведе до риск от салмонела. Избягвайте консумацията на сурово и недостатъчно топлинно обработено месо. Не консумирайте неизмити плодове и зеленчуци. Избягвайте някои видове риба, като акула, скумрия и риба меч. Ограничете до минимум употребата на кофеин и алкохол. Не яжте храна, която е престояла в хладилник повече от 12 часа.

Начин на живот и други фактори.

Избягвайте гореща вана и душ. Проверете вашите козметични продукти. Избягвайте неща, които съдържат токсини. Употребата на боя за коса не се препоръчва.

Приемането на лекарства да става само с предписание от лекар. Упражненията по време на бременност са важни, но избягвайте такива свързани със скачане или бързо ходене. Избягвайте вдигане на тежки предмети.

Трябва да спрете тютюнопушенето. Дори и пасивното пушене, може да се окаже много вредно за вашето бебе.

Избягвайте контакт с почистващи препарати, съдържащи токсини. Изпаренията от бои и химикали, също могат да навредят на вашето бебе. Вземете предпазни мерки ако имате и домашен любимец. Стойте далеч от къщичката му и котешката тоалетна.

Избягвайте ненужни ваксинации и рентгенови лъчи. Не използвайте неудобни и тесни дрехи. Сексуалните контакти по време на бременност, може да наложи някои рискове за бебето, за целта се консултирайте с лекар.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *