Skip to content

Модните тенденции

На всички е известно, че всяка година модните тенденции се променят, дори не е всяка година, а всеки сезон. Модната индустрия е наистина една от най-продуктивните и бързо развиващи се бизнеси и няма как да не повлияе и на нас.

Колкото и даден човек да има собствен стил и вкус, той винаги цели да е „в крак” с модата, защото все пак както се казва: „по дрехите посрещат”. Няма какво да си кривим душата, че дамите са много по-подвластни на прищевките на модните дизайнери и колкото и да не искат винаги обновяват гардероба си за нови сезон с някоя дреха по последна тенденция.

За пролет 2012 световните модни къщи залагат предимно на топлите тонове относно дамските дрехи – жълто, оранжево, бежово, меко розово, както и на цветовете от природата – зелено и охра. Да не забравяме и за вечната класика в модата – черно и бяло.

Забравете, обаче, за тесните модели – модерни са широки блузи и поли, разкроени рокли, „изсулените” дамски панталони или тези тип чарлстон,  широките туники и по-вталените ¾ панталони. Относно дамските обувки – актуални са сандалите с ниска подметка и сандалите на много висока платформа или ток, като препоръчително е да са в ярки цветове или с флорални мотиви.

2012 е годината на черния воден дракон според източния календар и е хубаво да се съобразим с него поне по отношение на бижутата. Масивни, препоръчително е да са от злато, с много дрънкулки и детайли. Другата алтернатива е имитационната бижутерия, но задължително с много камъчета по аксесоарите и в различни цветове. Дамите, които предпочитат по-елегантния стил, спокойно могат да заложат на перлите, тъй като се вярва, че те са символ на престиж и сила.

Въпреки всички тенденции за дамски дрехи, не забравяйте да запазите и собствения си стил – прекрасно е да бъдете модерни и актуални, но е добре да заложите на индивидуалното и да се чувствайте добре в новите си дрехите.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *