Skip to content

Минуси на алуминиевата дограма пред PVC дограмата

Сигурно, ако сте попадали в ситуация да се налага да избирате дограма за вашият дом или офис сте си задавали въпроса „Каква дограма да избера – PVC или алуминиева”. За да направите своя избор трябва да сте наясно, че всеки от двата материала има своите плюсове и своите минуси, като в тази кратка статия за решаването на подобен въпрос ще се постараем да изброим един от компонентите, с който трябва да сте запознати, а именно минусите на алуминиевата дограма.

Алуминият е по-труден за обработка материал в сравнение с поливинилхлорида, което се отразява естествено и на неговата крайна цена, която потребителите заплащат. Макар и посредством този процес той да е по-здрав като материал от PVC дограмата, то цената е доста по-висока в сравнение с нея.

Алуминиевата дограма има един доста сериозен недостатък, изразяващ се във високия показател на кондензирана влага, която често се образува по профилите на дограмата в нашият дом или офис. При използването на PVC дограма този показател е сравнително по-приемлив.

Има и един изключително специфичен момент при използването на алуминиева дограма, който се изразява при поставянето й в близост до соленоводни басейни или в помещения с подобен тип влажност, а именно профилите, от които е изработена започват да губят от своето качество, като по повърхността им се появяват шупли. Това обаче се отнася в повечето случаи само за некачествената алуминиева дограма, а нея разбира се можете да различите по цената, на която бива предлагана.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *