Skip to content

Защо ви е мейлинг/имейл маркетинг?

Все повече фирми се обръщат към имейл маркетинга или често наричан мейлинг. В настоящата икономическа ситуация е по-важно от всякога да сме сигурни, че парите отделени за реклама ще се отплатят добре. Имейл маркетингът/Мейлингът се е доказал като изключително икономичен и ефикасен начин това да се случи.

Без значение колко е голям бизнеса ви, трябва да помислите дали е добре да се възползвате от него, за да достигнете до повече клиенти и да подобрите връзката си с тях, както и да привлечете повече партньори. Ето няколко от основните причини, заради които бизнесът ви би трябвало да използва имейл маркетинг:

1. Личното отношение – имейл съобщенията могат да се настроят така, че да включват името на получателя. Когато човек получи имейл, адресиран директно към него, е доста по-вероятно да го прочете.

2. Става много бързо. Кампаниите по обикновената поща могат да бъдат много времеотнемащи и доста сложни за изпълнение. Доста често една такава хартиена кампания може да отнеме седмици или дори месеци, за да се изпълни. Прибавете към това и допълнителното чакане пощенските служби да доставят писмото.

3. Излиза по-евтино. Кампаниите по обикновената поща излизат по-скъпо, заради пощенските разходи. Освен това плащате и за принтирането – хартията и мастилото. При имейл маркетинга нямате никакви пощенси разходи, нито хартия, която да трябва да заплащате. В крайна сметка, няколко имейл маркетинг кампании могат да бъдат изпълнени на цената на една с обикновена поща.

4. Резултатите – имейл маркетинг кампаниите се проследяват лесно. Можете да видите точно колко имейла са били отворени и на колко от тях са последвани линковете. Получавате достатъчно бързо информация за ползваемостта и ако нещо не е както трябва, бързо можете да промените тактиката си, за да повишите процента на отговорилите или предприели някакво действие.

5. Стойността на отношенията. Имейл маркетингът е страхотен начин да поддъжате отношенията си с вече съществуващи клиенти. Така можете да изграждате по-силни връзи и по този начин да увеличавате шансовете си за продажби.

Много е важно особено в днешните икономически обстоятелства, бизнесът да може да се адаптира навременно. Имейл маркетинг кампаниите се планират и изпълняват много бързо, което позволява на фирмата да следи и да увеличава възвращаемостта на инвестициите си бързо и ефикасно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *