Skip to content

Козметика за лице за проблемна суха и чувствителна кожа

Много хора се оплакват, че имат чувствителна или суха кожа, но най-неприятната комбинация, която може да съществува, е комбинацията от суха и чувствителна кожа, за която трябва да се полагат наистина специални грижи. Сухата кожа се нуждае от дълбока хидратация – отвън и отвътре, но освен това трябва да се съобразявате и каква професионална козметика за лице използвате, тъй като тя може да навреди на чувствителната кожа. Добрата новина е, че не сте само вие с този проблем, а много хора и за това се произвеждат специални серии козметика за лице подходящи за хора със суха и чувствителна кожа. 

В тази статия ще откриете интересна информация относно това как трябва да се грижите за вашата кожа.

  • Преди да използвате какъвто и да е продукт върху себе си трябва да го тествате на вашата челюст или върху вътрешността на лакътя. Ако усетите нещо нередно или кожата ви започне да се зачервява, тогава изобщо не започвайте да го ползвате, защото очевидно не ви действа добре. Хвърлете го или го дайте на някои приятел или роднина, които няма толкова капризна кожа като вашата.

  • Редовно ексфолирайте лицето ви с професионална почистваща козметика от серия Basic Dry Skin. Нанесете я на мокро лице, като правите малки кръгове, за да масажирате кожата и за да стимулирате циркулацията на кръвта. Използвайте рН-балансиран сапун, подходящ за суха и чувствителна кожа. Не прекалявайте с почистването, тъй като кожата ви трябва да запазва влагата в нея и да бъде като бариера за мръсотията.

  • Изплаквайте кожата на лицето си с хладка вода, тъй като топлата може допълнително да я изсуши. Когато подсушавате лицето си, не го търкайте, а правете това с леки потупвания. Колко по-влажно бъде лицето ви толкова по-добре за кожата ви, тъй като тази влага се заключва в клетките.

  • Добре е всяка сутринта да използвайте козметика за лице с богато овлажняващо действие и със слънцезащитен фактор поне 15. Задължително използвайте козметика подходяща за суха и чувствителна кожа.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *