Skip to content

Камерафон Sony Ericsson Vivaz

Ревю на един популярен модел Sony Ericsson Vivaz U5i

Под екрана са разположени три механични бутона с традиционните функции – приеми, откажи разговор и изведи основното меню. На дясната страна са бутоните за контрол на звука в два, отделни функционални клавиша. От лявата страна е почти напълно празно, само в началото има два конектора 3,5 мм жак за слушалки и слот MicroUSB и PC връзка. Най-горе има бутон за включване и заключващо устройство.

Обективът на камерата е в задвата част, в близост до центъра на тялото. Това място не е особено удобно, въпреки че лещата е леко вдлъбната за да не се замърсява лесно. Задният капак се отваря трудно, но пък приляга плътно без фуги и пукания. Под него се намира слот за SIM карта и microSD, който поддържа карта с памет до 32 GB.

Sony Ericsson U5i е оборудван с литиево йонна батерия 1200 Mah. Според производителя, батерията ще поддържа 430 в режим на готовност и 13 часа режим на разговори. В нашите тестове в режим на умерена употреба, смартфонът работеше в продължение на два дни.

Екран
Sony Ericsson Vivaz U5i е оборудван с 3.2 инчов сензорен екран и вграден акселерометър. Качеството на изображението е с ярки цветове, с качество за гледане на клипове на екрана. Сензорното управление се извършва добре, плъзгачът винаги реагира правилно на допир. По някаква причина обаче кинетичното скролиране по някаква причина не е реализирано за съжаление, но все пак това си е доста лесно за употреба за ползвателите на сензорни устройства. На слънце диспеят губи част от цветовете си, но изображението си остава ясно.

В употреба
Смартфонът работи на Symbian S60 пето поколение. Всички икони са пренарисувани и изглеждат симпатично. Има пет различни теми на главната страница, всяка по своему удобна. Но най-много ми допадна у Sony Ericsson Vivaz е, че е оборудван с пет работни плота, които са удобно групирани по основни приложения и функции.

Най-интересното нещо в Sony Ericsson Vivaz са неговите богати фото и видео възможности. Той разполага с 8.1 мегапикселова камера с автофокус и светкавица. Снимките са с много добра наситеност на цветовете и яснота. Времето за заснемане на една снимка е много малко – части от секундата, след това устройството е готово отново за снимане. Има и множество настройки, които могат да се използват за подобряване на качеството на изображението. Има и функции за арзпознаване на усмивка и лице в рамка, които работят добре.

Извод
И така, пред нас е оригиналния смартфон на база платформата Symbian S60 от Sony Ericsson. По мое мнение този телефон много добре пасва на младежката аудитория, която ще оцени достойнствата му в богатите възможности за запис на HD видео, заснемане на качествени фотографии а защо не и нестандартен дизайн.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *