Skip to content

Какви са ползите от получаването на личен заем?

Има много начини личният заем да ви помогне с вашите финанси.

Личен заем е парична сума, която заемодател (банка, кредитен съюз или държавен лицензиран заемодател) дава на заемополучателя. Кредитополучателят трябва да изплати заема плюс лихвите и таксите в рамките на определен период от време.

Има много важни предимства от получаването на личен заем, включително консолидация на дълга, планирани плащания и възможност да установите кредитната си история.

За да получите личен заем, трябва да прегледате финансовото си състояние, да намерите подходящия кредитор за вас, да съберете цялата необходима информация и да подадете молбата си.

 Няколко предимства от получаването на личен заем.

Когато получите личен заем, можете да го използвате по различни причини. Животът е пълен с изненади и големи разходи не могат да бъдат предвидени. Когато внезапно трябва да платите разход, личният заем може да бъде отличен начин да го покриете.

Финансиране на голяма покупка

Личният заем може да бъде най-добрият вариант за извършване на голяма покупка, който е по-нисък от този на вашата кредитна карта. Можете да използвате заема си, за да направите подобрения в дома си, да ремонтирате колата си или дори за семейна почивка.

Консолидирайте дълга

Много необезпечени лични заеми могат също да се използват за комбиниране на множество дългове в един, с лесни за управление плащания и по-нисък лихвен процент.

Едно плащане на личен заем е по-лесно за управление от няколко сметки по кредитна карта. Следенето на вашите финанси и дългове може да бъде главоболие, особено когато имате различни кредитни карти с различни дати на плащане, които трябва да запомните. Между извършването на плащания, управлението на салдото ви и плащането на лихви може да е трудно да останете настрана от дълг по кредитна карта. Но когато имате един личен заем, трябва да се справите само с едно плащане. Наличието на всичките ви пари назаем на едно място може да ви улесни много да контролирате и управлявате финансите си.

Личните заеми ви помагат да установите кредитната си история

Знаете ли, че можете да изградите своята кредитна история, когато кандидатствате за заем? Ако вашият кредитор докладва вашите плащания на националните кредитни бюра и вие извършвате плащанията си навреме и изцяло, това ви помага да установите солиден кредитен рейтинг. От друга страна, важно е да запомните, че ако не извършвате плащанията си навреме и в пълен размер, това също ще бъде отчетено.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *