Skip to content

Как да внеса корекции на моя дизайнер?

Как да внеса корекции на моя дизайнер?

Получихте първата чернова на вашата нова брошура от дизайнера и искате да направите няколко промени. Как ще го поправиш, как ще му подадеш корекциите?

Маркиран pdf

Нашият предпочитан метод за получаване на корекции е чрез маркиране на pdf. Можете да направите това, като използвате инструмента за коментари в Adobe Acrobat. Това ви позволява да маркирате части от текста, които трябва да бъдат променени, заедно с функцията за въвеждане на инструкции. Той е много лесен за използване и представя вашите корекции в ясен и разбираем формат.

Проследени промени

Можете да предоставите поправки, като използвате проследяване на промените в документ на Microsoft Word. Моля, не ни изпращайте актуализиран документ на Word без тези промени да бъдат подчертани, тъй като няма да можем да кажем какви корекции трябва да бъдат направени.

Точки за корекция

Също така се радваме да получим корекции като списък с точки. Например можете да поставите: Страница три, първи абзац, четвърти ред – променете „ние сме“ на „ние вече сме“. Тази форма на корекции, за разлика от маркиран pdf или Word документ с проследяване на промените, не показва визуално на дизайнера къде да направи корекции. Затова е важно да посочите ясно мястото, където искате да направите промени.

Ръкописно

Склонни сме да обезсърчаваме нашите клиенти да ни изпращат снимки или сканирания с ръчно анотирани бележки. Причината за това е, че отнема много повече време, за да напишете вашите поправки и шансът това да доведе до грешки е по-висок поради проблеми с четливостта на почерка или неразбиране на поправка.

Телефон

Обичаме да говорим с нашите клиенти и сме щастливи да обсъдим проект по всяко време по телефона. Ние обаче се опитваме да избягваме да приемаме текст или други подробни корекции по този начин, защото подобно на ръкописните промени, могат да възникнат грешки, ако нещо не бъде чуто или забравено. Този метод също отнема повече време. Например, може да има повече работа, отколкото изглежда на пръв поглед, за проста поправка, която, ако бъде продиктувана по телефона, може все още да работим, докато четете следващата поправка.

Съпоставяне на поправките

Много предпочитаме да получаваме корекциите наведнъж, вместо в три или четири имейла. Това намалява риска от пропускане на поправки и ускорява процеса. Също така е много по-лесно да проследите напредъка на даден проект, когато ревизиите са ограничени.

Източник – samotnata.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *