Skip to content

Как да поддържаме правилно своя покрив

Наред с ремонт на покриви има нещо, което може до голяма степен да осигури дългия живот на вашия покрив, а именно неговата правилна поддръжка. Грижата за редица малки наглед неща може да се окаже решаваща и благодарение на нея да ви се налага доста по-рядко плащането на фирми за ремонт на покриви, които да компенсират липсата на поддръжка от ваша страна.

Ето краткия списък, който създадохме за вас с цел превантивна мярка при поддръжка на вашия покрив след завършване на неговия ремонт:

  • Премахнете опасните дървета, които се намират в близост и чието влияние може да се окаже пагубно за вашия дом, принуждавайки ви да правите нов ремонт на покриви.
  • Следете покритието на вашия покрив за евентуалното му износване или повреда. Често се случва и нарушаване на целостта на покритието, което предполага ускорена амортизация, която е добре да бъде предотвратена навреме.
  • Гнилите или повредени дървени части също могат да бъдат опасни за състоянието на вашия покрив. Добре е да следите и за тяхното състояние, за да избегнете обаждането до фирма за ремонт на покриви, която да отстрани повредата срещу съответното заплащане.
  • Гаранциите, предоставяни от фирмите за ремонт на покриви е един отличен начин при избор на такава. Все пак следете за възможно най-дългия период, който е възможно да получите. Гаранционната поддръжка е също една добра идея.
  • При течове и повредена хидроизолация е добре да реагирате светкавично и да направите малък ремонт на покриви, който да ви спести пари за голям такъв. Отговорността в това отношение е от съществено значение за дългия живот на вашия покрив.
  • Планирайте дейностите по поддръжка на своя покрив. Добре е веднъж в месеца да проверявате за евентуално възникнали проблеми, за да можете да реагирате с време и да спестите много излишни средства, които иначе биха отишли за ремонт на покриви.
{loadposition pokrivi}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *