Skip to content

Как да почиствате ПВЦ дограмите

PVC дограмите са изминали дълъг път от крехкия си вид, представен за първи път на пазара. Сега на разположение са редица стилове и разноцветности, които изискват ниска поддръжка. Веднъж инсталирани, те не се нуждаят от шлифоване, боядисване или оцветяване. Според специалистите, PVC профилите се нуждаят само от измиване и избърсване. Препоръчително е PVC прозорците и вратите да се почистват на всеки шест месеца, за да не се обезцветят от мръсотия. За щастие, PVC дограмите могат много лесно да се почистват.

1. Определете дали дограмата е само леко мръсна или има плесени или петна върху рамката.

2. За да махнете леката мръсотията, смесете 1 / 4 чаша обикновен течен сапун в кофа с топла вода. За да премахнете плесените или петната от прозорците, смесете 1 чаша белина в кофа с топла вода. Никога не смесвайте белина с друг препарат за почистване.

3. Измийте рамката на прозореца с мека кърпа, използвайки течността, като се уверите, че сте премахнали всичката мръсотия.

4. Изплакнете обилно с чиста вода.

5. Подсушете рамката с мека кърпа.

Хубавото е, че материалите на ПВЦ профилите могат да се рециклират в алтернативни приложения и също така имат енергийна ефективност в производството. За разлика от дървените дограми, те нямат неблагоприятен ефект върху горите. Освен това възможно e дизайнът на ПВЦ дограмите да се произведе с най-различни стилови характеристики, в това число: наклон и обиколка на вертикално плъзгащите се крила, опорна точка, напълно обратими и подвижни панти за прозорци с различни покрития.

„2008 г. выполнено финансирование оборудования современной испытательной лаборатории Rheinplast, в которой выполняется замер и контроль параметров вкладываемого сырья, материалов и конечного готового изделия“

През последните години ПВЦ профилите се утвърждават все повече и повече на пазара. Те често са предпочитани пред другите варианти на дограми, заради многобройните си предимства и ползи, а поддръжката им е лесна. Почистването на Вашите ПВЦ прозорци и врати е достатъчно лесна задача, просто трябва да знаете как точно да стане това. И не забравяйте да почиствате дограмите и от двете страни, за да сте сигурни, че видът им ще остане все така фин и красив.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *