Skip to content

Изработка на призове

Когато става дума за награди и призове, много хора се интересуват само от това кой е награден, защо е награден и какво следва от всичко това. Малко хора се интересуват от какво точно и как са изградени въпросните призове. А ако задълбаем в темата, ще навлезем в едно царство на красота, изящество, добри идеи и качествено изпълнение. Изработката на призове се съобразява с много неща – дизайн, материали, уникалност, идейност. Защото когато искате да дадете награда за мир, или за други личностни качествени заслуги, то вие не може да подарите просто някаква купчина метал, или пликче с дъвки. Трябва ви нещо, което ще се запомни, което хората ще държат с удоволствие на своите полици, неща, които ще показват на своите близки и познати. Това е същността на изработването на призове – качество и красота с качествени материали.

България има своето място под слънцето, когато става дума за изработване на призове. В момента фирмата zografov & co. работи върху един изключително престижен проект за призове, за който ръководството споделя следното: „поръчката която изработваме в момента е на доста високо ниво. Миналата година експрезидента Петър Стоянов основава Център за глобален диалог и сътрудничество CGDC. През май беше първата им конференция във Виена и ние проектирахме и изработихме тогавашните призове. Бяха наградени Анджелина Джоли и генерал Кларк. Тази година отново се обърнаха към нас за изработване на още пет приза.“

Както се вижда, това е поредният пример за българска фирма, която работи на световно ниво и е напълно непозната у нас. Все пак става въпрос за нещо изключително престижно, което бележити личности поставят на своите витринти. Изработката на призове е един изключително сложен и дори бихме могли да кажем елитарен процес, който се отличава със своята сложност, майсторство и добри идеи. Затова, следващия пък когато чуете за някакви награди, замислете се и за самите призове. Можете да остане изненадани от художествените качества на тези продукти. А те не са за изпускане.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *