Skip to content

Избор на цифрово пиано за дома

  • by

Най-напред да помислим – какви предимства има цифровата версия над акустичната? На първо място цифровото пиано не изисква специални финни настройки, полофонията може да се появи без да се прилагат много усилия, както и революционната izobritenie – запис и функции за възпроизвеждане.

Най-важното – дигиталните пиана имат достъпна цена за всички! Как да изберем цифрово пиано, ако го купуваме за себе си, детето или за подарък на някой друг (опциите може да са наистина много). Тук ще разгледаме най-важния фактор, който влияе на избора, а именно полифонията.

Нивото на полифония в цифровото пиано варира в диапазон от 64 до 196 ноти. Този параметър директно се отразява на качеството на звука на избраният от вас инструментален звук и буквално с достъпни думи ви показва колко ноти могат да бъдат извлечени от инструмента, и същевременно звукът да остане четлив. Вие вероятно ще попитате:

Защо ми е полифония от 128 или 196 ноти, аз имам само 10 пръста? Отговорът на този въпрос се крие малко по-дълбоко : След като вие изсвирите определена нота, на нея й трябва известно време, за да заглъхне и в този промеждутък от време вие можете да изсвирите още голям брой ноти.  И когато вие възпроизвеждате бърз пасаж на своя инструмент, който разполага с малка полифония, то тогава се получава размазване на общата чистота на звука. По ранно извлечените ноти не разполагат с време, за да затихнат естествено, като по този начин полученото произведение не звучи никак добре. Допълнителни ефекти  също оказват влияние, защото  те могаг да намалят нивото на полифонията. Като определени ресурси от процесора отиват за възпроизвеждане на ефекта. Затова, колкото по-високо е нивото на полифония в инструмента ви, толкова по-голяма гаранция ще имате, че с течение на времето няма да започнете да търсите по-добри инструменти.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *