Skip to content

Инверторни климатици

Инверторните климатици са сред най-предпочитаните климатици. Техният режим на работа осигурява оптимални температури и то при нисък разход на електричество.

Така много хора предпочитат именно тях, знаейки, че освен комфорта у дома, те ще допринесат и за намаляването на сметките за електроенергия.
Най-силното оръжие в арсенала на инверторните климатици е техния компресор. Благодарение на него при нужда т.е. при спадането на температурата в помещението под определени стойности, климатикът се включва и компенсира, достигайки до първоначално зададените нива.

За разлика от конвенционалните климатици обаче, инверторните такива не работят на постоянни обороти, а напасват своята работа в зависимост от конкретните условия. Така освен, че удължават значително живота на своите части и себе си като цяло, те помагат да се понижат значително сметките за ток.
Всъщност, именно инверторните климатици са най-купуваните на пазара днес, с оглед на растящата цена на тока, която енергоразпределителните дружества в лицето на ЧЕЗ, AVN и Е-on постоянно увеличават. ЗА едно домакинство се явява далече по-добър вариант да си купи малко по-скъп климатик, отколкото да плаща баснословните цени за електричество в България днес.

Климатиците често се делят на конвенционални, инверторни и хиперинверторни такива, като все пак си струва да се спомене, че хиперинверторите служат за условно означаване на най-енергийно ефективните инверторни климатици, които можете да закупите за своя дом, вила, офис или хотел.
Нека все пак обобщим какви са предимствата при покупка на инверторни климатици:

•    Дълъг и надежден живот на всички части на климатика
•    Висока енергийна ефективност, за да минимизираме домашните сметки за ток
•    По-красив и ергономичен външен вид, за да отговори на естетичните ни нагласи
•    Използване на по-новата инверторна технология
•    Модерни системи за обработка на въздуха, които го правят приятен за дишане от цялото семейство и дори от хора с дихателни проблеми
•    Непрекъсната работа в значително по-голям температурен диапазон в сравнение с обикновените конвенционални климатици

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *