Skip to content

Хотел “Августа Траяна”, Старозагорски минерални бани

В забързания живот, които живеем на всеки един от нас му се иска да се отдаде на почивка някъде далече от забързаното и напрягащо ежедневие, което водим в големия град. Всекидневното струпване на отрицателни емоции, спъва правилния начин на живот на хората. Уместният вариант в такъв момент зависи от желанията ни. Някои хора предпочитат през уикенда си да бъдат на свеж въздух сред природата, а някои пък да се насладят на нощния живот в различни дискотеки, а трети избират да си почиват в къщи. Ако обичате природата, дългите разходки и чистия въздух или просто искате да избягате някъде, където да се отдадете изцяло на спокоен живот, тогава хотелите в „Старозагорски минерални бани“ са точно за вас.

Балнеолечебният курортен комплекс „Старозагорски минерални бани“ е на 17 км от града с правите улици Стара Загора. Намираш се сред красивата природа на Средна гора, местността е известна със своите минерални и лечебни изворни води. Така комплекса е изключително подходящ на балнеолечебна терапия. Ако сте запален турист, които не иска да бъде цял уикенд затворен у дома, то в този курорт можете да посетите местността Богородична стъпка. Според поверията, които се носят, а именно че каменното оформление прилича на отпечатък от женски крак. Поверието сочи, че точно Богородица е ходила по тези места. Там е изграден параклис, а мястото се мисли за лечебно.

“Августа Траяна“ е хотел, който е изграден в сърцето на комплекса, за обграден е от вековна борова гора. Красивите пейзажи, спокойния и монотонен живот, които тече и тишината, която единствено щурците вечер нарушават, са причина за физически и душевен релакс, които трудно бихте постигнали на друго място. Хотелът в Старозагорски минерални бани има на разположение 4 апартамента, 3 триместни и 14 двуместни стай с прекрасна гледка към природата и отлично обзавеждане. Ресторантът на хотела предлага вкусни гозби, които ще ви накарат да си оближете пръстите. Капацитета му е 75 места, което го прави подходящ е както за фирмени и семейни празненства, така и за приятна вечеря пред камината.

Ако все още избирате място за вашата почивка, тогава бъдете гости в хотелите в Стара Загора – комплекс „Августа Траяна“ е правилния избор.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *