Skip to content

Хостел – описание и същност

Хостелите днес са едни страхотни места, където всеки може да се отдаде на спокойствие, социално общуване и разбира се евтини нощувки. В настоящата публикация ще се опитаме да разкрием какво всъщност представлява един хостел.

Хостелите предлагат преди всичко евтини нощувки и социална комуникация, които няма да откриете в един хотел. Гостите на един хостел могат лесно да наемат легло и да споделят кухня, баня и антре с други хора. Често можете да наемете и единични стаи, но в повечето случаи в една стая има няколко легла. Понякога един хостел може да наеме дори гост, на когото се налага да пребивава дълго време там като персонал и да му се повери отговорността за самия хостел срещу правото на безплатно пребиваване и нощувки.

В световен мащаб съществуват и хостели от най-различен тип, като има дори такива, поддържани като благотворителна инициатива, предоставяща възможности за евтини нощувки за мед. сестри, студенти и дори наркозависими и други социални групи с понижени финансови възможности. Най-често подобни са хостелите във Великобритания, Ирландия, Индия, Холандия и Австралия. В останалата част от света този тип места са най-често познати като търговски и предоставят услуги на странстващи пътници подобно на дейността на хановете през минали епохи.

Те са незаменимо място за евтини нощувки, като както вече подчертахме именно това е основната функция на един хостел. Подобно на първия в света хостел, създаден от Ричард Ширман и днешните се използват предимно от млади хора и студенти, тръгнали на пътешествие или по работа из широкия свят.

От 1912 година, когато е създаден първия хостел в Германия и света, този тип услуги са придобили все по-голяма популярност и днес лесно можете да откриете най-различни типове хостели в на практика всеки малко по-голям град на планетата. Условията, които те предоставят се считат от младежите за приятна и комфортна среда за техните цели и задоволява техните изисквания от гледна точка на цена на нощувка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *