Skip to content

Гаражни врати

Всеки гараж се нуждае от гаражна врата била тя обикновена или автоматична врата. Ще се опитаме скромно да ви информираме за различните типове гаражни врати. Избора на гаражна врата е все по-предпочитана опция за обезпечаването на комфорта от използването на един гараж. Гаражните врати са практично и качествено предложение, което ще ви предостави опции, с които да придадете приказна визия и многофункционалност на гаража си.

От момента, когато сте решили, че желаете да закупите гаражна или автоматична гаражна врата, е необходимо да знаете, че преди да сте пристъпили към самата поръчка е добре да се запознаете и да обобщите предоставените ви варианти при избора на подходяща гаражнa врата.

Ще откриете най-различни модели за задвижване на гаражни врати според от метода им на затваряне и отваряне:

Задвижвана от верига гаражна врата – този тип гаражна врата е най-използваната при домашни гаражни врати, като движението се обезпечава чрез метална верига, както е ясно и от нейното наименование. Пренебрегвайки факта, че са малко шумни този модел врати са много приемливи заради ниската си цена и с добра продължителност на живота.

Ремъчно задвижвана гаражна врата – тази система за задвижване на гаражна врата от своя страна се контролира благодарение гумен ремък. Системите от този тип са невероятно безшумни, но са малко по-скъпи. Трябва да знаете, че при дълга работа на този вид гаражни врати, възможно е в определен момент да трябва да смените гумирания ремък, тъй като e в реда на нещата – той се изхабява.

Винтово задвижвана гаражна врата – задвижвани по този начин системите за гаражни врати са невероятно стабилни и надеждни, като цената им е много приемлива, макар и някои от тези системи да са по-шумни в сравнение верижните врати за гаражи.

Гаражна врата с директно завъртане – този вариант на движение на гаражна врата е значително по-различен от другите видове системи. Тази гаражна врата се монтира на стената, като е нужно да гарантирате и обособяването на нужното пространство на тавана, за да работи добре. Този вид система за управление и контрол на гаражни врати е най-надеждната и устойчива, но също така и най-скъпата от всички.

При решението да имате гаражна и/или автоматична врата, то понякога възниква и необходимост да използвате услугите на стъклар, за да поставите стъкло в самата врата и да гарантирате осветеността на помещението, към което тя ще бъде прикрепена.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *