Гаражни врати

July 30, 2011 at 13:31

Всеки гараж се нуждае от гаражна врата била тя обикновена или автоматична врата. Ще се опитаме скромно да ви информираме за различните типове гаражни врати. Избора на гаражна врата е все по-предпочитана опция за обезпечаването на комфорта от използването на един гараж. Гаражните врати са практично и качествено предложение, което ще ви предостави опции, с които да придадете приказна визия и многофункционалност на гаража си.

От момента, когато сте решили, че желаете да закупите гаражна или автоматична гаражна врата, е необходимо да знаете, че преди да сте пристъпили към самата поръчка е добре да се запознаете и да обобщите предоставените ви варианти при избора на подходяща гаражнa врата.

Ще откриете най-различни модели за задвижване на гаражни врати според от метода им на затваряне и отваряне:

Задвижвана от верига гаражна врата – този тип гаражна врата е най-използваната при домашни гаражни врати, като движението се обезпечава чрез метална верига, както е ясно и от нейното наименование. Пренебрегвайки факта, че са малко шумни този модел врати са много приемливи заради ниската си цена и с добра продължителност на живота.

Ремъчно задвижвана гаражна врата – тази система за задвижване на гаражна врата от своя страна се контролира благодарение гумен ремък. Системите от този тип са невероятно безшумни, но са малко по-скъпи. Трябва да знаете, че при дълга работа на този вид гаражни врати, възможно е в определен момент да трябва да смените гумирания ремък, тъй като e в реда на нещата – той се изхабява.

Винтово задвижвана гаражна врата – задвижвани по този начин системите за гаражни врати са невероятно стабилни и надеждни, като цената им е много приемлива, макар и някои от тези системи да са по-шумни в сравнение верижните врати за гаражи.

Гаражна врата с директно завъртане – този вариант на движение на гаражна врата е значително по-различен от другите видове системи. Тази гаражна врата се монтира на стената, като е нужно да гарантирате и обособяването на нужното пространство на тавана, за да работи добре. Този вид система за управление и контрол на гаражни врати е най-надеждната и устойчива, но също така и най-скъпата от всички.

При решението да имате гаражна и/или автоматична врата, то понякога възниква и необходимост да използвате услугите на стъклар, за да поставите стъкло в самата врата и да гарантирате осветеността на помещението, към което тя ще бъде прикрепена.