Skip to content

Естествените репеленти за защита от насекоми

Повечето насекоми не са нищо друго освен вредители. Това се отнася най-вече за кръвосмучещите, чиито ухапвания могат да пренесат редица заболявания. В топлите летни нощи, още при излизането навън, всеки от нас се е сблъсквал с неприятните жужащи наоколо насекоми. Единственият начин за защита срещу тях е използването на репелент, но какво може да се направи, ако имате непоносимост към тези синтетични препарати. За щастие има някои натурални продукти, които имат същото въздействие върху насекомите както синтетичните продукти.защита от насекоми

Чрез използването на природните репеленти, вие можете да сте сигурни в безопасността на техните съставки, тъй като те не съдържат тежки химикали. Вижте списък с най-добрите от тях:

Лук

Обелките от лука и парченцата от него се накисват в топла вода и се оставят около една седмица. След това можете да сложите водата във пулверизатор, с който да пръскате по растенията във вашата градина, което ще държи комарите и останалите вредители далеч, а вие можете да се наслаждавате на летните нощи в градината в компанията на приятели без да се налага да бъдете хапани от досадните насекоми.

Алкохол

Ето единствената полза от употребата на алкохол. Ако в дома ви има много паяци, най-лесният начин да се избавите от тях е като напръскате местата където те правят своите паяжини и ще видите колко бързо ще изчезнат. Паяците просто мразят миризмата на алкохол.

Нийм (мелия)

Маслото от мелия е много добро естествено средство срещу насекоми. С няколко капки от него във вода или спирт се получава чудесен репелент, който ще държи комарите далеч от вас.

Етерични масла

Когато сте навън и комарите и другите хапещи насекоми ви притесняват, вие не можете да се насладите на разходката си. Затова преди да излезете можете да направите комбинация от дестилирана вода (около литър), 20 капки цитронела, по 15 капки масло от лавандула и от евкалипт и 10 капки масло от лимонена трева. Намажете се с полученият репелент и така дори да бъдете на място с много комари, нито един от тях няма да ви доближи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *