Skip to content

5 особености на алуминиевата дограма, за които трябва да знаете

Алуминиевата дограма е на почит в много страни от Западна Европа поради ред причини. Тя е предпочитана и в България, защото гарантира на ползвателите ѝ издържан външен вид, здравина, топло и шумоизолация на високо равнище. Но, ние решихме да ви запознаем с шест особености на алуминиевите профили, като се надяваме, че ще ви бъдат интересни и полезни.

На първо място поставяме устойчивостта и здравината на алуминиевата дограма. Последната издържа както на механични повреди, така и на влошени атмосферни условия, което я прави незаменима за различни видове обекти. Профилите от алуминий се поставят върху фасадите на всякакъв тип сгради, а също така се предпочитани и при модерните плъзгащи се врати.

Втората позиция е за издръжливостта на алуминиевата дограма при горене. Поради тази причина профилите намират приложение за прозорци и преградни стени. Ако възникне пожар, то дограмата ще остане невредима за продължителен период от време, така че да успеете да извикате помощ. Тази позитивна страна не бива да се пренебрегва, тъй като е особено важна.

Третата особеност на алуминиевия профил се състои във възможността той да приспада към топлата или студената серия. Първата е с прекъснат термостат, за да ви осигури перфектни топло и звукоизолационни качества. Студените профили имат по-голяма топлопроводимост и поради тази причина има опасност от конденз. Те се използват предимно в промишлеността.

Четвъртият значим фактор е свързан с лесното почистване на дограмата. От вас не се изисква някаква специална подготовка, като е достатъчно да използвате препарат и кърпа, която да не надрасква повърхността на профила. Препарати можете да намерите в магазините за бита.

На петото последно място, ще обърнем внимание на живота на алуминиевата дограма. Големите производители гарантират, че тя може да остане непроменена най-малко 50 години, което дава смисъл на вашата инвестиция. Все пак това е много дълго време, тъй че помислете, когато давате парите си за остъкляване на дома ви или за нови профили на вратите ви.

Ако искате да прочетете повече за алуминиевата дограма и нейните качества, не се колебайте да посетите сайта http://master-plastik.com, в който присъстват още много тематични статии.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *