Skip to content

Добре дошли в Рибарица

Рибарица е в подножието на Тетевенския Балкан, и е на разстояние 130 км от столицата ни. Целогодишно, екскурзианти от България и чужбина навестяват балканското село, за да се порадват на свежия въздух на 600 м надморска височина, както и на условията за приятна и спокойна отпуска в един от многото малки и големи квартири, които се предлагат от живущите там.

Рибарица се е разперила на река Бели Вит, в която гостуващите е възможно да ловят черни мрени и други планински речни риби. В селото има голямо количество ресторанти, където гостите на курорта могат да хапнат от местните рибни и други традиционни специалитети.

Като се изключат риболова и туризма, хора от всякъде всяка година се събират в Рибарица за почитането на паметта на Георги Бенковски (на 25 май), когато се съставят исторически сцени от последните дни на Бенковски преди залавянето и убийството му в местността „Костина”.

Наред с разнообразието от типично битови български къщи и хотели, за изисканите посетители на селото има и съвсем съвременни хотели със Спа, басейни и най-новото оборудване. Уютните и изящни хотели, вили и къщи в Рибарица се превръщат във все по-популярно място за провеждане на семинари, корпоративни сбирки, „тийм-билдинг”, както и за срещи на различни асоциации и сдружения от България.

Най-честите туристи, които гостуват на Рибарица са от столицата ни. Те се нуждаят да се махнат от натовареното ежедневие, от мръсния въздух, задръстванията и работата. Именно с това се разграничава курортното селце от големите градове.

През лятото може да се порадватемногобройните басейни, които са перфектно поддържани, а също така и местните водни вирове с красивите скали.

В зимния сезон, когато има голямо количество сняг, може да покарате ски на пистата, която си има и чайна! Едва ли има хора, които са посетили Рибарица и са останали недоволни. Хората там също са много приветливи и ще ви помогнат с каквото могат.

При всички случаи трябва да посетите и местността “Костина”, която е идеално място за пикник.

Порадвайте се на една незабравима почивка със семейството си или с вашите приятели в курортното селище Рибарица!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *