Skip to content

Четири основни съвета за начинаещи в социалните мрежи

Тук ще прочетете някой от най-добрите практики за това как да спестите време и как да развиете авторитета си в социалните мрежи по-бързо.
1. Започнете полека
Искате да започнете бавно и използвате няколко услуги едновременно. Често новите потребители правят регистрации във всички социални мрежи под слънцето и се опитват да развият профилите си във всички. Познайте колко дълго остават? Изграждането на профили в няколко социални мрежи е тежка работа. За това е добре да започнете с някои от тях. 
След като откриете правилните за Вас и вашата търговска марка, започвате да се фокусирате върху тях. Евентуално може да решите да увеличите стратегията си и да изберете други. Първо трябва да изследвате преди да ги обходите.
2. Вземете уиджет
Сложете уиджет във вашият сайт за социалната мрежа. Най-доброто място да намерите последователи е вашият сайт или блог. Също така е много по-лесно да накарате вашите посетители и приятели да гласуват за публикации, отколкото непознати. Да добавите уиджет във сайт е лесно и може да помогне.
3. Често тествайте вашите бутони и уиджети
Изследвайте кои социални мрежи ви доставят най-много обратна връзка и оставете останалите. За пример. Ако вашият сайт върви много добре във Фейсбук със споделяния, но трудно се гласува за тях в Гугъл + оставете Гугъл + бутона. Понякога срещате сайтове пълни с уиджети. Препълването с бутони в края на всяка статия често дразни читателите. Разберете на кои бутони най-често се кликва и махнете бутоните, които не се използват. Идеалният вариант е да имате два или три бутона в края на всяка публикация.
4. Не дразнете последователите си
Звучи като основно правило. За съжаление повечето компании, които сега започват активност в социалните мрежи мислят, че най-добрият начин да промотират марката си е да публикуват ваучери, оферти, новини и всичко друго свързано с бизнеса.Вашата цел в социалните мрежи трябва да е първо да помагате. Хората следват и уважават марките, които са в помощ на потребителите. Не да се промотирате самостоятелно. Първо дайте – след това поискайте.
Тези от вас, които гледат професионално на нещата са чули за SEO (оптимизация за търсачки). Изберете удобна за Вас директория за статии и добавете тематична статия, свързана с вашата дейност.

{loadposition seo}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *