Skip to content

Алуминиева дограма за остъкляване на фасади

Фасадите на съвременното строителство впечатляват със своя дизайн, често включващ мащабни остъклени участъци. Никой не се замисля, че цялата тази красота е създадена чрез алуминиева дограма. С появата на PVC профилите, доста хора решиха, че алуминия е отживелица, която ще отпадне напълно от строителството. Това обаче не е така, а дори напротив, напоследък алуминиевата дограма преживява своя нов възход.
 Обяснението е просто – алуминият е три пъти по-лек от стоманата, много устойчив на климатични въздействия и изключително пластичен. Което позволява лесно изпълнение на всички дизайнерски приумици. Като се добави и относително ниската цена, става ясно защо конструкциите с алуминиева дограма са толкова широко употребявани в строителството.

 За красотата на фасадите голяма роля има и стъклото, което се ползва. Пред съвременните технологии за производство, няма спирачки и вече се правят стъкла с невероятни качества. Така стъклата може да са светлоотразяващи, за да отблъскват слънчевата светлина или пък може да пропускат топлите слънчеви лъчи, но да не позволяват топлината да излиза обратно навън.

 Много се харесва на архитектите възможностите за алуминиева дограма с цветни стъкла. Такива стъкла може да са изцяло оцветени в някакъв цвят или да имат просто оттенъци. По този начин може да се направят красиви едноцветни стъклени фасади, които да имат огледални свойства и да отразяват околния пейзаж. Може и да се сътворят невероятни многоцветни стъклени пана, които да представят цветовете на фирмено лого или да изобразяват друга символика.
Когато към всички останали качества се добави и възможността на самата алуминиева дограма за оцветяване, всички прегради пред творческата мисъл на архитектите отпадат.

 С алуминиева дограма се правят и навеси, козирки и различни външни и вътрешни преградни елементи. Благодарение на възможностите на алуминия, тези елементи се изграждат лесно и с всевъзможни форми. Така се правят елегантни конструкции над входовете на административни сгради и луксозни хотели. Естествено, алуминият се ползва и за покрити стъклени площи, които трябва да са с доста ниска цена.

 Така в селското стопанство ползват алуминиева дограма за оранжерии и остъкления с различно предназначение. Алуминият с всеки изминал ден доказва, че без него не можем. Според статистиката, повече от 30 процента от произвежданият в света алуминии се ползва в строителството. Всяка фирма, производител на алуминиева дограма ползва свой метод на работа. Най-новите технологии влизат незабавно в производството, защото конкурентите не спят. Изборът на изпълнител за монтаж на алуминиева дограма не е лесен за потребителите, които получават купища оферти още в момента, в който заявят, че искат да сменят дограмата в дома си. Във време, когато комуникациите са бързи и лесни, името на всяка фирма излиза веднага в търсачките заедно с всички добри и лоши отзиви.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *