Skip to content

Аквичоп продължава с пълна пара

С настъпването на летният сезон стартира ново SEO състезание. Организаторът е Иво от форумът на Джумла България и е по ключова дума Аквичоп. Сметнах за добре и аз да взема участие най-вече защото до този момент не съм участвал в подобни seo състезания и ми е адски любопитно да проверя до къде ще стигнат възможностите ми.

Уебсайта с който съм решил да взема участие е кирилски – аквичоп.net и мисля именно той да ми донесе нужната exact match тежест. За момента състезателите не са толкова много – може би около 10тина човека са. Има и награди, но са доста по-скромни от предишното сео състезание, но аз играя за спорта, а не заради наградите.

До момента спонсорите са двама – 3Дуебдизайн и Hostsean. Разбира се и наградите в това аквичоп състезание ще бъдат малко парички, малко SEO добавки и малко хостинг акаунтчета. В момента СЕО състезанието протича що-годе доста спокойно – няма големи и брутални размествания в SERP. Прави ми впечатление, че в самото началот на състезанието се отличиха кирилските домейни. Още нещо което ми прави впечатление е, че под-домейните почти нямат никакъв шанс. Само един човек прави впечатление и това е Живко с неговия sub-domain на bezseo.com Мога да кажа, че вече съм написал някаква СЕО стратегия за спечелването на аквичоп надпреварата, но от мен зависи дали ще я следвам стриктно или не. Може би успеха с СЕО оптимизацията според мен идва не от ресурсите с които разполага SEO-то, а постоянната ръчна работа.

Въпреки, че е адски топло и ми предстои да излизам в отпуск обещавам, че няма да занемарявам аквичоп уебсайта. Всъщност знаете ли, че освен основният аквичоп web сайт който споменах имам и още два, които ще играят ролята на основни сателити. Под основни сателити може да се разбира уебсайтове към които също много упорито и всекидневно ще се добавят връзки, ще се пишат статии, които са уникални и качествени, ще се добавя по различни социални мрежи и т.н. След като измене известно време и поживеят малко самостоятелно и придобият някакъв тръст рейт – то чак тогава смятам да дадат хиперлинк към главният аквичоп блог.

Тези главни аквичоп сателити както написах са два: аквичоп в blogspot и аквичоп в wordpress. Безплатни и хубави платформи, които до този момент също се ранкват отлично. Вече може да ми стискате палци за да победя в аквичоп СЕО надпреварата, а пък всеки желаещ да удари едно рамо – по всяко време може да сложе аквичоп link към мен.

 

{loadposition seo}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *