Skip to content

Акне и суха кожа

Въпреки, че изглежда странно акнето да се свърже със сухата кожа, истината е, че хората със суха кожа са също толкова склонни към появата на акне както и тези с мазна кожа. Това означава, че акнето не се дължи основно на излишните мазнини и запушени пори. За причините за поява на младежки пъпки можете да намерите подробна информация в 

http://problem.framar.bg/%D0%B0%D0%BA%D0%BD%D0%B5

При хората със суха кожа, акнето е предизвикано от развитието на бактерии, използването на неподходящи козметични продукти, стрес и нездравословен начин на хранене. Освен това традиционното лечение на акне включва продукти, които водят до изсушаване на кожата, което допълнително усложнява проблема.

Лечение на акне при суха кожа

За лечение на акне при суха кожа използвайте несъдържащи масла продукти. За почистване на кожата използвайте хидратиращи гелове, вместо сапун. Сапуна съдържа елементи, които могат допълнително да изсушат кожата и да влоши акнето. За да се отървете от сухата, лющеща кожа почиствайте с подходящ продукт два пъти дневно. Избягвайте козметика съдържаща салицилова киселина, тъй като тя изсушава допълнително кожата. Дерматолозите препоръчват използването на леки ексфолианти за отстраняване на мъртвата кожа.

Използването на овлажнители помага да се запази влажността на кожата особено след измиване. Уверете се, че овлажнителя не съдържа масла, а е предназначен за суха кожа. Използвайте апликатор помпа за нанасяне на овлажняващия крем върху лицето, тъй като потапянето на пръстите в бурканче с крем, може да пренася бактериите навсякъде.

Използването на слънцезащитен крем е задължително. Той не само помага за хидратирането на кожата, но също така предпазва от вредните ултравиолетовите лъчи на слънцето. Уверете се, че крема, който използвате не съдържа масла.

Пийте много вода. Консумацията на много течности, поддържа тялото хидратирано и не позволява на токсините да запушат порите. Необходимо е да се изпиват от 8-10 чаши вода на ден.

Прилагането на здравословна диета, съдържаща пълнозърнести храни и биологични продукти, заедно с редовни физически упражнения помагат за подобряване на кръвообръщението и съдържанието на кислород в кожата, като по този начин се предотвратява нейното изсушаване.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *